Alexei Navalny, care se află acum într-o clinică din Berlin unde este supus unui tratament de reabilitare după ce a fost otrăvit, i-a dedicat o nouă postare pe Instagram soției sale, Iulia. Politicianul și soția sa trebuiau să sărbătorească cea de-a 20-a aniversare a nunții pe 26 august, dar din motive evidente cei doi, în acest an, nu au putut marca această zi importantă împreună.

„Postare despre dragoste❤️.

La data de 26 august noi împreună cu Iulia am împlinit 20 de ani de căsnicie, dar totuși sunt cumva bucuros că am lipsit atunci și pot scrie aceste cuvinte astăzi când știu despre dragoste un pic mai mult decât acum o lună.

Desigur că de sute de ori ați citit în cărți sau ați văzut în filme cum un om care iubește se află în comă, iar altul cu dragostea și grija necontenită îl întoarce la viață. Noi, desigur, am acționat conform aceluiași model – potrivit canoanelor filmelor clasice despre dragoste și comă. Eu dormean, și dormeam, și dormeam. Iulia venea să mă viziteze, îmi vorbea, îmi cânta, îmi punea muzică. Nu am să mint – nu-mi amintesc nimic din astea.

În schimb vă voi povesti din cele pe care mi le amintesc. De fapt, cu greu aceste amintiri pot fi numite amintiri, mai degrabă un set dintre primele emoții și trăiri. acest set s-a dovedit atât de important pentru mine, încât mi s-a întipărit în memorie pentru totdeauna. Stau culcat în pat. M-au scos din comă, dar nu recunosc nimic, nu înțeleg nimic, nu înțeleg nimic din ceea ce se întâmplă. Nu vorbesc și nici nu știu ce înseamnă a vorbi. Tot timpul pe care îl petreceam acolo se rezuma la faptul că așteptam când va veni EA. Cine era EA – nu-mi era clar. Cum arăta, la fel, nu cunoșteam. Chiar dacă reușeam să deslușesc ceva cu privirea defocalizată, nu reușeam să memorez absolut nimic. Înțelegeam că EA e altfel, de asta tot ce făceam era să o aștept. Vine și devine cea mai importantă din încăpere. Îmi aranjează foarte confortabil perna, nu-mi vorbește cu o tonalitate de compatimire, vorbește, în schimb, vesel și-mi zâmbește. Îmi povestește câte ceva. Când îmi este aproape, îmi dispar chiar și idioatele halucinații. E foarte bine cu ea. Apoi pleacă, sunt din nou trist și iarăși încep să o aștept.

Nu e loc de îndoială nici pentru o secundă – pentru cele întâmplate există și o explicație științifică. Probabil când recunoșteam tembrul vocii soției mele, creierul meu secreta dopamine, iar mie mi se făcea mai ușor. Fiecare vizită a sa devenea literalmente una vindecătoare, iar răsplata pentru așteptare făcea ca secreția de dopamine să fie și mai intensă. Dar, oricât de mișto ar suna explicația științifică și medicală, acum știu sigur din propria mea experiență: dragostea te vindecă și te readuce la viață. Iulia, tu m-ai salvat, să o scrie în manualele de neurobiologie 😍”, a scris el. 

Amintim că Alexei Navalny și soția lui, Iulia, s-au căsătorit în anul 2000. Cei doi au împreună doi copii. În 2001 s-a născut fiica lor Daria, iar în 2008 fiul Zahar.

Sursa foto: Instagram