Fotograful Alex Iordache a realizat un proiect fotografic în care prezintă realitatea lucrătorilor medicali din prima linie, în lupta cu COVID-19 – „Prinși în ungher”. Acum fotograful își dorește că aceste fotografii să fie văzute de cât mai multă lume și i-a venit ideea să le expună în Chișinău în cele mai aglomerate locuri, dar pentru asta are nevoie de susținere financiară. 

Vezi și: Extenuați și cu tristețe în priviri. Fotograful Alex Iordache i-a „prins în ungher” pe medicii din linia I la ieșirea din tură

Află toate detaliile de la Alex Iordache:

Am vorbit un pic în acest video despre cum planific să organizez această expoziție. Adrian, mulțumesc pentru video.

Posted by Alex Iordache on Friday, August 14, 2020

„Salut, numele meu este Alex Iordache și sunt fotograf.

Am lucrat recent la un proiect de suflet cu denumirea – Prinși în ungher. Am făcut totul din banii și resursele proprii. Acuma a venit momentul cînd aș vrea să fac lumea să interacționeze cu fotografiile luptătorilor din prima linie offline. Vreau să organizez o expoziție. O altfel de expoziție.

Planific să amplasez în 3 cele mai aglomerate locuri din Chișinău 3 capsule care vor conține 10 fotografii fiecare, tipărite la mărimea de 100cm x 150cm. O capsulă reprezintă un stand (atașez schița acestui stand acestei campanii) pe care vor sta fotografiile și care are ca scop senzibilizarea privitorului prin forma care va imita acel ungher, situație în care sunt impuși să lucreze doctorii. Pe lîngă asta va fi posibil de intrat în interiorul capsulei, unde și acolo vor fi amplasate fotografii.

Costurile aproximative de construcție și tipar pentru 1 capsulă sunt de 1500 euro. Port discuții acuma și tare sper să reușesc să obțin prețuri mai bune. Iar dacă cunoști o companie sau o persoană care ar putea să mă ajute cu asta ți-aș fi foarte recunoscător.

La fel, următorul pas după ce adun banii necesare voi contacta primăria Chișinăului să cer permisiunea să pot amplasa capsulele anume în locurile cu flux zilnic de cei mai mulți oameni. Am avut un contact neoficial și mi s-a promis ajutor.

Campania e deschisă de prietenul meu Yuri Gregori întrucît pentru Moldova crearea a astfel de companii încă nu e posibilă.

Fii parte a proiectului meu. Ajută-mă să realizez această expoziție de sensibilizare a societății.”

Poți dona accesând această pagină de facebook