Alain Delon a primit trofeul Palme d’Or de onoare la Festivalul de Film de la Cannes, chiar din mâinile fiicei sale, Anouchka Delon. Actorul a fost întâmpinat de sute de fani şi a ţinut un discurs emoţionant.

De mai bine de un an se luptă contra unor dureri insuportabile la nivelul şoldurilor. A trecut prin operaţii, a combătat o infecţie, însă starea lui de sănătate este în continuare şubredă. A spus-o chiar el, în lacrimi, la Cannes. „Este un omagiu postum adus în timpul vieţii mele. Vă cer iertare, dar sunt nu numai la sfârşitul carierei mele, ci şi al vieţii”, a fost auzit marele actor în vârstă de 83 de ani.

În acceptarea premiului Palme d`Or, actorul a anunţat că se va retrage din viaţa publică: „ Este dificil să pleci. Pentru că şi eu voi pleca, dar nu voi pleca fără să vă mulţumesc”, a spus el.

Cu o carieră de 62 de ani, Delon este un simbol al industriei cinematografice europene, a jucat în peste 80 de filme. În cadrul ceremoniei de premiere, actorul nu le-a uitat nici pe cele două femei celebre, care i-au marcat existenţa și a găsit de cuviinţă să le aducă un omagiu, pe scena Cannes: „Înainte de a pleca, trebuie să vă spun că mă gândesc la Mireille şi la Romy”. Mireille Darc a murit în 2017, iar Romy Schneider în 1982, transmite okmagazine.ro.

Distribuie articolul: