De câte ori ți s-a întâmplat să visezi ceva și să te întrebi ce ar fi însemnând acest lucru? Scriitoarea Cristina Costov ne tălmăcește semnificația visului în care primim, dăruim, găsim sau pur și simplu vedem un inel la cineva. 

Acest simbol persistă în visele femeilor mult mai des decât în visele bărbaților, și este evident, deoarece este o bijuterie adorată de toate reprezentantele sexului frumos, mai ales că de multe ori inelul se asociază anume cu logodna, căsnicia, o determinare, seriozitatea intenției, asociere cu ceva sau cineva, alianță, contract, unire, legare etc.

În primul rând trebuie să ne dăm seama cum se asociază acest simbol în mintea noastră. Dacă e să generalizăm, de obicei semnifică o eventuală căsnicie, o propunere în orice sferă a vieții, începând de la o cerere în căsnicie și o propunere de conlucrare și terminând cu alierea într-un grup, partid, prietenie din interes etc.

Să nu uităm un fapt că inelul apărut în vis totuși semnifică și împlinirea unei dorințe, de aceea este necesar să delimităm gândurile și dorințele proprii de materialul visului.

Spre exemplu: dacă te-ai gândit la inel cu o zi sau 2 înainte, dacă ai văzut un inel cu o zi înainte sau poate îți dorești foarte mult un inel, acest vis își pierde în mare parte din semnificații și gândurile din starea de veghe străbat visul și atunci visul poate doar îndeplini dorința de a avea acest inel exteriorizându-l anume prin imagine onirică. Ai dorit inelul – l-ai visat!(foarte simplu).

Pentru a tălmăci corect acest simbol, trebuie să ne amintim bine cum arăta acest inel, din ce metal era, dacă vă plăcea, ce emoții aveați în vis, forma inelului, culoarea, strălucirea sau invers. Tălmăcirea acestui vis depinde în mare parte anume de caracteristicile acestui inel și, desigur, gândurile și emoțiile simțite în vis.

Simbolul inelului ne mai demonstrează un oarecare circuit, un ciclu, ceva circular, repetitiv, ciclic, legătură, atașament, colaborare.

A găsi un inel – semnifică că foarte curând o să vă îndrăgostiți sau v-ați îndrăgostit deja. Dar trebuie de asociat cu mai multe sfere ale vieții, spre exemplu poate fi atât găsirea unui nou partener de viață, cât și căpătarea unui loc de muncă, dacă deja sunteți căsătorită semnifică că e posibil să concepeți un copil.

A pierde un inel – semnifică că ați putea trece prin neplăceri cum ar fi o ceartă, divorț, despărțire, în unele cazuri tălmăcirea depinde de anturajul agravant al visului și ar putea semnifica chiar și moartea partenerului sau situații care pot aduce anume la o despărțire subită. Dar și inelul în aceste vise trebuie să fie rupt, murdar, distrus, deteriorat, ruginit, care provoacă răni etc. Cu cât mai rău arată inelul, cu atât mai negative vor fi interpretările.

A scoate inelul de pe deget – explicația va depinde în mare parte și de emoția pe care o simțeați în acel moment. Dar de fiece dată semnifică o despărțire conștientă sau o cedare din partea visătorului, într-o oarecare situație, o resemnare sau o renunțare benevolă la un serviciu, o propunere pentru relaționare sau conlucrare. Sau posibil te-ai îndepărtat de ceea ce preferai cândva, iar acum a devenit neinteresant și neimportant pentru tine.

Dacă cu greu scoți inelul de pe deget sau nu-l poți scoate deloc, semnifică că nu te poți rupe de trecut sau nu poți rupe o relaționare care deja nu mai lucrează pentru tine. Sau o să ai parte de o legătură amoroasă foarte scurtă. În unele cazuri la fel poate semnifica și moartea partenerului, dar totul depinde și de structura visului și încărcătura emoțională și desigur anturajul în care s-a desfășurat.

A primi în dar un inel – Dacă cineva vă dăruiește un inel și este o persoană cunoscută pentru dvs semnifică că aveți o legătură destul de puternică în plan emoțional și chiar mental. Sau gândurile și planurile dvs coincid cu gândurile și planurile celui care vă dăruiește inelul în vis.

S-a rupt inelul în vis – E foarte probabil că ați trecut sau veți trece printr-o despărțire, rupere de relație sau încetarea unei comunicări, conlucrări, ruperea unui legământ. Dacă s-a rupt inelul pe deget și v-a și rănit, semnifică că despărțirea va fi dureroasă. Sau cineva, cu care ai legături emoționale puternice: rudenie, dragoste poate păți ceva neplăcut. În caz dacă sunteți în așteptarea unui copil sau abia plănuiți conceperea semnifică că sarcina poate eșua sau sănătatea o să lase de dorit.

Dar să nu uităm că cea mai corectă tălmăcire vine deja după împlinirea viselor, după ce v-ați dat deja seama că uite cutare vis a adus anume situația în care v-ați aflat, în așa mod și se construiesc toate experiențele și cercetările onirologiei (n.r. este studiul științific al mecanismului și conținutului viselor), ca știință.

Inel cu piatră – poate semnifica o eventuală logodnă, dar până la nuntă va mai trece timp. Piatra la fel are semnificație, de aceea descrierea pietrei ar avea și ea o semnificație aparte. Inel cu diamant– este o mare probabilitate de îmbogățire sau o căsnicie fructuoasă, cu realizări financiare, un mire bogat sau îmbogățire spontană, creștere în serviciu, carieră de succes etc. Dacă deseori visați inel cu diamant semnifică că aveți idealuri mari și aspirații mărețe sau sunteți în așteptarea unui bărbat care să corespundă cerințelor dvs.

Inel de argint – familie numeroasă sau mulți copii sau o logodnă, căsnicie, legământ, contract din interes.

Inel de aramă -vei avea un băiat (băieți)

Inel de fier – greutăți în viață, lupta cu sărăcia, căsnicie medie, trainică, fără mare romantism.

Dacă pui un inel cuiva pe deget ești în așteptarea unui răspuns, aștepți să faci o alegere, dorești un nou început, ești gata să-ți schimbi viața, locul de trai, vei avea o noutate, depinde cui pui inelul pe deget.

Văzând inel pe degetul cuiva – omul dat va domina, se va îmbogăți, se va căsători, va primi o avansare în serviciu, va apărea în viața ta o persoană, care va juca un rol important.

Inel de aur – Semnifică iubire, logodnă sau căsnicie bazată pe reciprocitate.

Visul în care inelul cade de pe deget la fel poate semnifica un eventual eșec de relaționare.

Dacă un bărbat visează că alege un inel pentru iubita lui, deși în viața reală nu ar fi făcut-o sau nici nu s-a gândit la o astfel de acțiune, atunci subconștientul lui denotă că atașamentul față de iubita lui este mult mai mare decât el se gândea sau bărbatul deja este gata să facă un așa pas serios, precum o cerere în căsnicie.

Femeia visează că alege un inel, dar nu se poate determina, semnifică că în viața reală are mai mulți iubiți, cavaleri și ea încă nu este în stare să facă o alegere, la fel, acest vis se poate atribui serviciului, alegerea unui loc de muncă, nedeterminarea persoanei față de o oarecare propunere.

Forma inelului la fel are o însemnătate, inel bărbătesc – puteți naște un băiat (depinde și de contextul visului), inel mare- un soț mai în vârstă sau o căsnicie târzie, inel anticariat- veți primi ceva în dar, poate chiar o moștenire.

Dacă ați ales un inel drept cadou cuiva, sunteți o persoană mărinimoasă și veți săvârși o faptă nobilă, care o să vă ducă faima.

Pentru o femeie căsătorită să primești în dar un inel ar semnifica că ea o să se bucure de ceva, un dar, propunere, avansare, sarcină etc.

Îți îmbracă inelul pe deget – semnifică atașamentul și seriozitatea persoanei cu referință la visător, un semn de dragoste și afecțiune, încredere.

Dacă un bărbat a visat că are pe mână un inel mare, cu nestemate, atunci este un semn că se va ridica în grad, se va îmbogăți, va avea creșteri morale sau/și materiale, avansare, carieră.

Freud dă o explicație interesantă visului în care o persoană se vede cu multe inele pe degete, el ne asigură ca acest om va avea sau a avut foarte mulți parteneri sexuali.

Dar să nu uităm că inelul din vis semnifică și ceva ciclic, un circuit, ceva care se repetă, permanență. O femeie a visat că soțul i-a dăruit un inel, dar era mic ca mărime, ca pentru un copil – în scurt timp femeia a rămas însărcinată. Deci faptul cum a explicat femeia visul, a și fost cheia „ca de copil”. Ca să tălmăcim acest vis este necesar să luăm în considerație absolut toți factorii din vis.

Cele relatate de scriitoare, fac parte din manuscrisul cărții „Visul și tu”, carte asupra căreia muncește în prezent Cristina Costov și care are menirea de a explica lucruri pe care ar trebui să le cunoască fiecare dintre noi.

Foto: Facebook.com, Google.com

Vezi și: Te-ai sărutat în vis cu fostul sau actualul, pe buze, obraz sau sâni? Cristina Costov explică ce înseamnă acest lucru