Te-ai întors din vacanță și ești îndrăgostită de strălucirea aurie pe care o are pielea ta? Iată cum să îți păstrezi bronzul mai mult timp, făcând cinci lucruri simple, dar care fac diferența.

Știi deja că nu este indicat să te expui timp îndelungat la soare, avem încredere că ai folosit cele mai bune produse de protecție solară. Însă doar pentru că ai aplicat o cremă cu SPF mare nu înseamnă că nu te-ai bronzat, nu-i așa? Iar dacă tot pielea ta are acea tentă aurie strălucitoare, de ce să nu profiți și să o menții pe cât de mult posibil?

Probabil ai auzit deja termenul sărutată de soare. Descrie perfect ceea ce se întâmplă cu nuanța pielii tale după ce ai stat la plajă. Tenul tău se închide la culoare și are acea strălucire specifică verii. Cum să îți păstrezi bronzul cât mai mult timp? Este simplu. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi conform glamour.ro.

Hidratare intensă. Dacă este un lucru care te va ajuta să menții bronzul pe piele cât mai mult, aceasta este hidratare. Nu există prea multă hidratare și nu există aplicare excesivă  a unui produs hidratant pe piele. Asigură-te ca nu-și lași pielea să se usuce, fiindcă odată ce începe să se cojească nu se va opri.

Uită de dușurile fierbinți. Băile și dușurile fierbinți nu fac decât să îți deshidrateze pielea. Obișnuiește-te cu dușurile scurte, dar revigorante cu apă răcoritoare. Folosește un produs hidratant pentru spălare cum ar fi o cremă sau un ulei de duș în loc de gelul cu care te-ai obișnuit.

Exfoliază-te cu blândețe. Exfolierea nu este un pas peste care să sari chiar și atunci când vrei să-ți menții bronzul, fiindcă astfel pielea ta va fi încărcată și ternă. Totuși trebuie să o faci cu blândețe. Nu apela la exfolianți cu acid glicolic sau salicilic. Folosește un burete konjac.

Bea multă apă. Hidratarea este foarte importantă pentru piele atât din exterior, cât și din interior. Asigură-te că bei suficientă apă zilnic, lucru care nu va fi dificil, mai ales în zilele caniculare. Consumă alimente bogate în beta caroten precum morcovi, mango, cartofi dulci și papaya.

Bronzul fals. Produsele autobronzante sunt mult mai simplu de aplicat atunci când ești deja bronzată, fiindcă scad șansele ca pielea să capete o nuanță portocalie. Când observi că bronzul tău natural își pierde din intensitate, ajută-l cu un autobronzant gradual. Un mic truc cromatic: folosește ojă turqoise și poartă îmbrăcăminte albă, acestea vor contrasta cu pielea și vor intensifica acea tentă aurie.

Distribuie articolul: