De câte ori ai început să faci sport, dar după o bucată de vreme ai renunțat la el, deoarece ai avut de făcut „alte treburi importante”. Pe timpul stării de urgență, foarte multe persoane s-au apucat de antrenamente acasă, din nevoia de mișcare și endorfine. Acum, când autoizolarea nu mai este impusă prin lege, la fel de multe persoane au început, treptat, să renunțe la mișcare. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să te ții de sport, oferite de andreearaicu.ro.

Dacă îți dorești să păstrezi sportul în viața ta, pentru a te bucura în continuare de beneficiile sale, poți apela la mici trucuri care te ajute.

Cum să ai motivație pentru sport și după autoizolare?

1. Gândește-te din nou la obiectivele tale

Dacă vrei să ai motivație pentru sport, este esențial să ai un obiectiv clar. În cazul în care nu știi răspunsul la întrebarea „de ce vrei să faci sport?”, nu vei putea să susții acest obicei pe termen lung. Astfel, ia-ți timp pentru a reevalua motivația ta. Ce anume te încânta cel mai tare? Vrei să ai un corp fit, îți place senzația de putere și încredere pe care ți-o oferă antrenamentul? Oricare ar fi cazul, gândește-te la scopul tău atunci când nu ai chef să faci mișcare. Acesta îți va oferi energie și entuziasm de fiecare dată!

2. Creează-ți un spațiu special pentru rutină de fitness

Dacă până acum ai improvizat când vine vorba de spațiu și echipament, este timpul să treci la lucruri serioase. Dacă vrei să păstrezi antrenamentele în rutină ta, motivele precum „nu am loc” sau „trebuie să reorganizez livingul pentru a întinde salteaua” îți vor stă în cale. De aceea, este indicat să ai un spațiu dedicat rutinei de fitness. Nu trebuie să fie imens, ci doar să îți permită să te mișți în voie. În plus, dacă până acum improvizai cu sticle de apă sau conserve, ar fi bine să îți cumperi un set de gantere sau discuri. Sentimentul că faci lucrurile că la carte te va motiva!

3. Nu privi sportul că pe o datorie, ci ca pe un hobby

Multe persoane cad în această capcană. Privesc antrenamentele ca pe niște lucruri ce trebuie să fie făcute zilnic sau de câteva ori pe săptămână. Astfel, în ecuație intervine sentimentul de vinovăție, atunci când nu respecți programul pe care ți l-ai impus. Încearcă să te uiți la sport ca la un hobby deprins în pandemie sau înaintea ei. În acest mod, vei fi mai relaxată, iar antrenamentele tale vor deveni din ce în ce mai dese, fără să te simți presată sau obligată să le faci.

4. Folosește o rutină personalizată

Dacă ai făcut sport acasă pe timpul autoizolarii, probabil că ți-ai dat deja seama ce exerciții îți plac și ce tip de antrenamente te plictisesc. Pentru a te menține activă, evita folosirea rutinelor găsite online, create după preferințele altor persoane. Unii adoră rutinele pline de cardio și HIIT, alții iubesc antrenamentele funcționale sau de tip circuit. Niciun corp nu este la fel, iar o rutină aleasă greșit te poate face să renunți complet la sport. Așadar, salvează într-un playlist clipurile de pe YouTube care îți plac sau fă un playlist cu muzică ta preferată, la care să adaugi exercițiile care se simt bine pentru trupul tău. Va fi o plăcere să te antrenezi în acest mod!

Sursa: andreearaicu.ro.

Foto: Pexels.com