În momentele în care ai o dispoziție negativă, există câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a iți schimba rapid perspectiva și pentru a îți îmbunătăți starea de spirit.

Treci printr-un moment dificil și simți nu te poți liniști? Știm noi ce trebuie faci pentru a scăpa de această dispoziție proastă care nu doar îți poate distruge ziua, însă poate crea și probleme în relația cu oamenii din jurul tău.

1. Mănâncă ceva sănătos

În momentele în care ești stesată, psihologii îți recomandă ronțăi ceva… MARE ATENȚIE!… ceva sănătos. O sursă sănătoasă de proteine sănătoase te poate ajuta îți schimbi rapid starea de spirit. Un pahar cu lapte de migdale te poate face te simți mai bine aproape imediat.

Alimentele bogate în magneziu te pot ajuta îți crești starea de spirit. De asemenea, fructele și legumele proaspete sunt foarte eficiente pentru a te scapa de o stare de spirit proastă.

2. Încearcă aromaterapia

Mirosul de lavandă sau de portocală îti poate îmbunătăți starea de spirit și scade anxietatea.

Alte uleiuri extrem de eficiente care te pot ajuta în lupta împotriva stresului, a oboselii și frustrării sunt uleiurile de bergamotă, de mușețel și de salvie. Poți folosi aceste uleiuri în aromaterapie, însă le poți cumpăra, și pune într-o sticluță cu pulverizator câțiva stropi cu multă apă și poți pulveriza prin casă atunci când te simți stresată.

De asemenea, seara, înainte de culcare, pentru un somn liniștit și odihnitor, poți pulveriza câțiva stropi pe pernă.

3. Fă o plimbare

Pentru a iți îmbunătăți starea de spirit, o scurtă plimbare în aer liber. Fie vorbim despre o plimbare în parc, fie despre câțiva pași făcuți în jurul blocului, important este iți miști puțin corpul astfel încât iți poți relaxa mintea.

4. Meditează

Atunci când nu ești în apele tale, încearcă găsești 5 minute pentru a medita, meditația face minuni pentru spirit și suflet. În cazul în care nu știi cum meditezi, pe Youtube există câteva sesiuni foarte bune de meditație ghidată pe care le poți încerca până când găsești care este cea mai potrivita pentru tine.

Sursa: Kudika.ro

Distribuie articolul: