Nu este o invenție, sindromul BurnOut există și afectează tot mai multe persoane. Oboseala cronică și lipsa totală de energie sunt primele simptome ale acestui sindrom.

Olga este o tânără de la noi ce ocupă postul de asistentă într-o companie internațională. La un moment dat nu mai putea să se trezească din pat, nu mai era productivă și nu mai avea putere pentru nimic. Olga a fost trimisă de la un medic, la altul și i s-a spus că ar avea diabet, dar într-un final, tânăra a înțeles singură că este vorba de sindromul burnout și a apelat la specialist.

„Tratamentul este unul medicamentos, consistă din pastile calmante, pastile pentru somn pentru că aveam o problemă și cu somnul”, a mărturisit Olga.

Olga a mai spus  că cel mai bun tratament este liniștea sufletească.
Această maladie se manifestă prin epuizarea fizică și emoțională la locul de muncă, unde se pune o presiune foarte mare pe umerii angajaților.

burnout

„Sindromul decurge lent. Se instalează într-o anumită perioadă de timp și are un impact foarte negativ atât asupra persoanei, cât și asupra întreprinderii în care lucrează”, a spus Cezara Dilevschi, psiholog.

În Moldova nu există statistici referitoare la persoanele ce suferă de acest sindrom, dar există centre comunitare de sănătate mentală, unde puteți cere ajutor. Serviciile acestor centre sunt gratuite.

Citește și: 5 idei prețioase pentru părinții, copilul cărora merge în clasa întâi sau a cincea. Cât trebuie să cerem de la el?

Părinții trebuie să comunice cu copilul într-un stil prietenos”. Cum îi comunici copilului la adolescență

Sursa: Video Prima Ora

Distribuie articolul: