Verdele a fost și este în vârful popularității de mai mult de un sezon. Această culoare o întâlnim acum practic peste tot: în haine, machiaj, accesorii și desigur manichiură. 

În anotimpul de primăvară, doar violet, culoarea principală a anului 2022, poate concura cu verdele. Totuși, toate nuanțele au dreptul la viață în acest sezon: de la verde deschis până la cel mai închise nuanțe. Conform bazaar, se recomandă să amâni nuanțele mai delicate până la apariția căldurii, iar acum să te concentrezi pe cele mai stridente. 

Pentru a rămâne în tendințe, nu este deloc necesar să-ți acoperi complet unghiile în verde – folosește-l ca unul dintre elementele „nail art-ului”. Nuanțele acestei culori vor arăta avantajos și în desene abstracte și geometrice. Desenează emoticoane, flori și orice alte imagini pe unghiile tale. Ce te va mai ajuta să te înveselești când e frig afară, dacă nu o culoare potrivită pe unghie? De asemenea, dacă starea de spirit de Anul Nou nu te-a părăsit încă, folosește și sclipici în nuanțe verzi.

Dacă un finisaj monocromatic ți se pare prea plictisitor, iar nail art-ul este prea pretențios, încearcă să combini mai multe culori în manichiura ta în același timp. Poate fi mai multe nuanțe de verde combinate cu culori contrastante – violet, portocaliu, galben sau albastru. 

Sper că ți-ai găsit inspirația și ți-ai ales chiar și un nou model de manichiură, iar noi cu această ocazie am decis să-ți spunem și ce semnifică această culoare „verdele”! Mereu trebuie să cunoaștem ce purtăm și de ce o facem. 

În întreaga lume, verde simbolizează siguranța, motiv pentru care este folosit pentru a indica începutul mișcării. Potrivit ik-ptz, psihologii spun că în viața fiecărei persoane există o anumită perioadă în care este fascinat de culoarea verde. Probabil pentru că îl consideră legat de căutări spirituale. Cu toate acestea, unele nuanțe de verde ne oferă un sentiment de pace, echilibru și siguranță, în timp ce altele, în special persoanelor emoționale, pot provoca chiar frică, asemănătoare cu culoarea unor insecte, șopârle și șerpi.

Verde are un număr mare de nuanțe care pot fi nu numai calme sau modeste, ci și dinamice. Tonurile verzi deschise aduc în minte primăvara și verdeața tânără, cu un sentiment de tinerețe și fericire, simbolizând fertilitatea și viața nouă.

Paleta verde este destul de diversă. În ea, nuanțele pot fi împărțite în mai multe grupuri:

  • Verde deschis – struguri și viridian (albastru-verde, tradus din latină – verde cupru).
  •  Pere – ceai verde, culoare varză.
  •  Laguna – mentol, jad, pelin, acvamarin, celadon (nuanță verde-cenușie), fistic.
  •  Avocado – măr verde, smarald, vitriol, kiwi, tei.
  •  Tei – culoarea ardeiului gras, măslinului, ierbii, fosforului.
  •  Culoarea verde mai – aqua, chartreuse (culoare galben-verde strălucitor), mlaștină, sticlă de sticlă.
  • Alge marine – pădure, frunze de dafin, culoare castravete.
  • Malachit – culoarea acelor, verde dragon (foarte închis).

Ție îți place această culoare?