Comunitatea Femeilor Antreprenoare din Moldova – AFAM își sărbătorește aniversarea de 6 ani. La patru ace, așa cum ne-am obișnuit să le vedem, uitând de grijile business-ului, dar și foarte optimiste, o parte dintre membrele asociației și-au dat întâlnire aseară în cadrul unui eveniment festiv. Au numărat succesele, dar au trasat și planuri de viitor, semnând în acest sens 4 acorduri de colaborare.

Evenimentul de aniversare a fost dedicat celebrării performanței antreprenoriatului feminin în Moldova, fiind o bună oportunitate de a face bilanțul reușitelor timp de 6 ani de activitate. Actualele membre, fondatoarele asociației, partenerii externi și cei locali, reprezentații de vază care susțin activitatea acesteia și desigur prietenii au venit să celebreze „cifrele de realizare” în cei 6 ani de AFAM.

În cadrul evenimentului au fost semnate două acorduri de colaborare cu:

  • International Business Women Network Lituania (IBWN), reprezentat de Kristina Alekniene, directoare executivă și membră co-fondatoare a organizației
  • Business and Profesional Women Budapest Assiciation (BWP Budapest), reprezentat de Edit Szekely, directoare executivă.

Angela Gladei, președinta AFAM

„Scopul acestor asocieri reprezintă dezvoltarea și consolidarea cooperării dintre organizații, inclusiv prin realizarea de proiecte comune care să asigure o contribuție la dezvoltarea celor două entități. De asemenea, un alt obiectiv este și consolidarea  relațiilor de cooperare dintre țări, schimbul de experiență, a bunelor practici, precum și promovarea modelelor feminine care s-au făcut remarcate prin activitatea desfășurată și prin implicarea civică. Ne bucurăm foarte mult că reușim să ne extindem activitatea și în regiunile țării”, a menționat președinta asociației, Angela Gladei.

În acest sens, alte două acorduri vor fi semnate cu:

  • Asociația „Făclia” din orașul Ungheni
  • Agenția Regională de Dezvoltare Durabilă Orhei

Extinderea proiectelor în teritoriu este unul dintre obiectivele strategice ale asociației. Experiența și know-how-ul comunității din Capitală fiind foarte prețioasă pentru femeile de afaceri din regiuni și invers. Aceste acorduri sunt fundamentul dezvoltării relațiilor în regiuni prin deschiderea reprezentanțelor în teritoriu cu scopul de a susține femeile antreprenoare la nivel național.

Timp de 6 ani de activitate Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova -AFAM devenit o platformă puternică a femeilor de afaceri. În această perioadă AFAM a reușit să organizeze cu succes peste 300 de evenimente și proiecte, dedicate membrelor cât și publicului larg. La moment AFAM are peste 70 de membre din 20 de domenii de activitate.