Ce mai pregătești când deserturile din magazin devin plictisitoare? Sau poate când dorești ceva mai neobișnuit și gustoșel? Iarăși am experimentat în bucătărie, data asta cu fructe uscate și… ciocolată! Rezultatul e dulce, aerat și extrem de gustos!

Ingrendiente

  • trei ouă
  • un pahar cu zahăr
  • un pahar cu făină
  • o lingură cu cacao
  • o linguriță cu praf de copt
  • mango uscat 2-3 bucăți
  • curmale regale 2-3 bucăți
  • caise uscate 2 bucăți
  • alune de pădure

Fructele uscate și alunele de pădure sunt din magazinul produselor sănătoase Good Market.

Mod de preparare

  1. Bate ouăle și zahărul până obții o consistență spumoasă.
  2. Adaugă făina cernută, cacao și praful de copt. Atenție! Amestecă cu mâna sau cu o spatulă, dacă vei utiliza mixerul, aluatul nu va fi la fel de pufos.
  3. Taie fructele uscate și adaugă-le în aluat, nu și alunele. Amestecă totul și aranjează aluatul în forma de copt.
  4. Pune aluatul la cuptorul preîncălzit la 180 grade. Verifică dacă checul este gata cu ajutorul unui bețișor de lemn.
  5. Între timp, pregătește totul pentru decor, aici aplică propria imaginație. Eu am topit o ciocolată pe aburi, am pus deasupra checului și apoi am decorat cu alune de pădure, zmeură, fulgi de cocos și mango uscat.

Poftă bună!

Vezi și: Banane și pancake-uri: combinația reușită pentru gust intensiv și mic dejun delicios (Foto)