Organizația Mondială a Sănătății avertizează că aproximativ 40% din populația lumii este afectată de tulburări de somn. Experții subliniază importanța odihnei, deoarece în timpul somnului, organismul efectuează numeroase procese vitale. O băutură din fructe poate fi de ajutor în îmbunătățirea calității somnului.

Dintre toate fructele, cireșele se remarcă prin faptul că sunt bogate în melatonină, ceea ce le face un aliat ideale pentru o gustare înainte de culcare. Un studiu clinic realizat la Universitatea din Rochester a stabilit că adulții în vârstă care au băut suc de cireșe au observat îmbunătățiri ale duratei somnului. Cu toate acestea, obiceiurile bune joacă un rol crucial în a ne bucura de un somn profund, motiv pentru care este vital să le creăm și să le adaptăm la viața de zi cu zi.

Pentru a prepara o băutură cu cireşe care să te ajute să dormi mai bine ai nevoie doar de cireșe și apă. Primul pas va fi să fierbi aproximativ 15 cireșe fără sâmburi cu un pahar de apă la foc mediu timp de zece minute. Apoi, le zdrobeşti până când consistența lor este asemănătoare cu cea a unui piure. Treci piureul printr-o sită şi păstrezi sucul la frigider într-un recipient de sticlă. Dacă doreşti, poţi omite strecurarea cireşelor.

Distribuie articolul: