O echipă de actori din Rusia, care a mers în spațiu pentru a filma primul film realizat în afara planetei, s-a întors pe Pământ, duminică, după ce au petrecut 12 zile pe Stația Spațială Internațională. Actrița Iulia Peresild și regizorul Klim Shipenko, care au mers în spațiu, au ajuns în siguranță.


Au plecat doi, dar s-au întors trei: Iulia Peresild, regizorul Klim Shipenko și Oleg Novitsky. Cel din urmă este un cosmonaut adevărat, care a fost pe Stația Spațială Internațională începând cu luna aprilie și abia acum a revenit. Aceștia au ajuns pe Pământ cu sonda rusească „Soyuz MS-18”. Au aterizat în deșertul Kazahstanului și apoi au mers cam trei ore cu mașina.


Vă amintim că Iulia Peresild și Klim Shipenko au zburat în spațiu pe 5 Octombrie, pentru a filma pe Stația Spațială Internațională filmul „Provocare” – o dramă despre un medic care merge în spațiu pentru a salva un astronaut. Au fost filmate aproximativ 35-40 de minute din film. Iulia Peresild a spus că se simte tristă din cauza sfârșitului proiectului: „De la început părea că 12 zile sunt foarte multe, însă când totul s-a terminat, nu am vrut să plec”.


Călătorii spațiali au urmat antrenamente serioase pentru a învăța să reziste la accelerația violentă din timpul lansării sau să se miște în condiții de gravitație zero.


Bătălia pentru a avea primul film filmat în spațiu nu s-a încheiat încă. Rusia este înaintea Hollywoodului în cursă, dar filmul încă nu este terminat. Amintim că Tom Cruise se pregătește să filmeze în spațiu pentru pelicula „Mission Impossible 7”.

Pe 19 octombrie, echipa de filmare a susținut prima conferință de presă.

Sursa: bazaar.ru 

Citește și: Tom Cruise s-a îngrășat vizibil. Actorul a fost surprins de fani la un meci de baseball (Video)