Se știe că un somn bun este esențial pentru sănătatea noastră. Din păcate, conform studiilor, aproximativ 30% dintre oameni suferă de insomnie sau nu se pot odihni bine atunci când dorm. Când vine timpul să te relaxezi, ceaiurile din plante pot fi una dintre cele mai bune soluții. De secole, aceste băuturi au fost folosite ca ajutoare naturale pentru somn, iar acum nu și-au pierdut practic deloc „puterea”. În acest articol noi îți spunem ce tipuri de ceai ar trebui să consumi dacă vrei să dormi bine. 

Ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel nu este doar o modalitate naturală care te ajută să scapi de anxietate, dar este și eficient în caz de insomnie. De fapt, mușețelul este un stimulent al somnului.

Ceai de valeriană

Valeriana a fost folosită de secole pentru a trata durerile de cap, nervozitatea și insomnia. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial în Anglia, această plantă a fost folosită pentru a ameliora stresul din cauza raidurilor aeriene și până în prezent, valeriana este una dintre cele mai populare somnifere pe bază de plante. Dacă vei consuma acest ceai, calitatea generală a somnului ți se va îmbunătăți și numărul de treziri nocturne ți se vor reduce la minimum.

Ceai de lavandă

Această plantă este originară din Marea Mediterană, dar acum este cultivată în toată lumea. Ceaiul făcut din muguri mici de lavandă poate ajuta la calmarea nervilor și la îmbunătățirea somnului.

Ceai Melisa

Această plantă din familia mentei se găsește în toată lumea. Frunzele de melisa sunt folosite în aromaterapie și sunt, de asemenea, uscate și preparate ca ceai. Planta aromată cu miros de citrice este folosită încă din Evul Mediu ca remediu antistres.

Ceai de magnolie

Această plantă cu flori este cunoscută de peste 100 de milioane de ani. Medicina chineză a folosit în mod tradițional magnolia pentru a ameliora multe simptome incomode, inclusiv disconfort abdominal, congestie nazală și stres.

Care tip de ceai e preferatul tău?

Sursa: bazaar.ru 

Citește și: 15 decembrie – Ziua Internațională a Ceaiului: Descoperă istoria acestei băuturi și câțiva producători autohtoni de ceai

Distribuie articolul: