Un regim alimentar sănătoas este primordial pentru copilul tău. Există o mulțime de alimente pe care ar fi bine să le introduci în alimentația acestuia. În cele ce urmează veți vedea o listă din 10 alimente de la fructe și legume bogate în vitamine, la carne și fasole încărcate cu proteine.

Produsele date sunt pline de substanțe nutritive esențiale, sunt delicioase, ușor de pregătit și plus la asta le găsești la prețuri rezonabile, conform site-ul www.babycenter.com.

1.Avocado
Multe mămici oferă bebelușilor lor avocado printre primele alimente ale diversificării. Această legumă-fruct untoasă este bogată în grăsimi sănătoase nesaturate, care ajută la dezvoltarea creierului. De fapt, compoziția grăsimilor din avocado este oarecum similară cu cea a laptelui matern.

2. Bananele

Cunoscută ca o bună sursă de potasiu, banana conține și vitaminele B6 și C, și mineralele calciu și fier.

3. Afinele

Putem spune că afinele sunt adevărate bombe cu antioxidanți. Albastrul profund, strălucitor al acestor fructe de pădure provine de la flavonoide, care au efect benefic asupra ochilor, creierului și chiar asupra tractului urinar al bebelușului.

4. Broccoli

Această legumă din familia cruciferelor conține fibre, folați și calciu. De asemenea poate ajuta la prevenirea cancerului. Dacă introduci de timpuriu broccoli în alimentația bebelușului, îi vei lărgi gusturile și îl vei încuraja să iubească legumele verzi pentru tot restul vieții.

5. Lintea

Fasolea și alte leguminoase furnizează o mulțime de proteine și fibre. Dar, spre deosebire de fasolea boabe, lintea fierbe mai ușor și se poate transforma într-un piure plăcut pentru mușcăturile bebelușilor. Lintea este, de asemenea, unul dintre cele mai ieftine alimente sănătoase pe care le poți cumpăra.

6. Carnea

Lipsa fierului poate cauza anemie. Academia Americană de Pediatrie recomandă carnea ca fiind un aliment esențial în hrană bebelușilor. Carnea este o sursă importantă de proteine, zinc și fier, în special carnea roșie și carnea de pasăre de curte. În plus, bebelușii absorb mai ușor fierul din carne decât din cerealele fortificate cu fier.

7. Prune

Indiferent că le preferi proaspete sau uscate, aceste fructe umile nu sunt ele prea glamuroase dar sunt moi, dulci și pline de fibre. Bebelușul tău poate suferi de constipație atunci când trece la hrana solidă, deoarece este o schimbare mare pentru sistemul lui digestiv. Adaugă prunele în dieta lui pentru a-l ajuta la digestie și pentru a menține lucrurile în mișcare.

8. Cartofii dulci

În S.U.A. cartofii dulci sunt unul dintre cele mai populare alimente pentru copii când vine vorba de începerea diversificarii. Se pare că bebelușilor tinde să le placă atât dulceața, cât și textura cartofului dulce. Aceste legume rădăcinoase, colorate sunt pline de beta-caroten, vitamina C și minerale, inclusiv fier și cupru.

9. Dovleacul

Portocaliu, galben, lunguieț sau rotund, dovleacul este o legumă mult lăudată datorită numeroaselor sale beneficii. În primul rând este extrem de bogat în beta-caroten, fiind grozav pentru ochi. De asemenea dovleacul este o sursă excelentă de vitamina C. Dulceața naturală și textura cremoasă îl fac o legumă foarte atrăgătoare.

10. Iaurtul

Iaurtul este bogat în calciu și vitamina D, necesare pentru oase și dinți sănătoși. Bebelușul poate consuma iaurt de la 4-6 luni, cu mult înainte de a fi pregătit pentru laptele de vacă.

Alege un iaurt simplu fără adaos de zahăr. De asemenea caută un iaurt cu culturi lactice vii, care ajută la reglarea bacteriilor bune din tractul digestiv al bebelușului. Asigură-te că iei un iaurt din lapte integral – bebelușii au nevoie de caloriile din grăsimi.

Notă: Înainte de introducerea alimentelor solide, discută cu medicul pediatru pentru a vedea dacă micuțul tău este pregătit pentru diversificare și care este ordinea de introducere a alimentelor. Apoi introdu alimentele unul câte unul, așteptând cel puțin trei zile până la adăugarea unuia nou, pentru a urmări orice reacție alergică.