Dorina Baltag este profesorul universitar grație căruia Republica Moldova a fost inclusă în curricula Universității din Maastricht; este moldoveanca din spatele restaurantului Hamburgeria și o femeie care mișcă inimile din loc grație forței prin care și-a înfruntat soarta. Puțini știu că preț de jumătate de an, EA a suportat câteva cursuri ucigătoare de chimioterapie, despre care vorbește cu greu chiar și acum. Astăzi, când cancerul a rămas în trecut, tânăra basarabeancă stabilită la Maastricht invită oamenii la Maratonul Run Pink - eveniment care își propune să colecteze resurse financiare necesare pentru confecționarea perucilor. Eroina acestei povești motivaționale a purtat ea însăși peruca pe durata tratamentului, iar acum e gata să inspire și alte femei care luptă cu diagnoza „cancer mamar”.

Anul acesta m-am alăturat cu drag comunității Run Pink Moldova, care, pentru al doilea an consecutiv, organizează Maratonul Run Pink. Anul acesta, maratonul va avea loc pe 14 mai, la Valea Morilor. Banii colectați din vânzarea biletelor se vor duce pentru colectarea perucilor din păr natural și vor fi donate femeilor care luptă cu cancerul mamar. 

De ce Run Pink? Eu sunt o supraviețuitoare a cancerului. Timp de 6 luni am trecut prin chimioterapie și, drept rezultat, mi-am pierdut părul pe toată suprafața corpului. 

Părul nu este doar o podoabă pentru o femeie. Părul ne ajută, ne protejează, ne dă putere, ne dă convingere. Peruca mi-a devenit un prieten fidel.

Am reușit să lupt cu această boală crâncenă prin puterea pe care mi-au oferit-o nu doar familia și cei dragi, dar și comunitatea care m-a susținut, oameni pe care nu-i cunoșteam și mi-au fost alături.

Vă invit, pe 14 mai, să vă alăturați cauzei comunității Run Pink Moldova. Ne vedem la Valea Morilor, biletele deja le puteți procura pe Fest.md sau la fața locului”, susține Dorina, în mesajul său video.