Dorina Baltag este profesorul universitar grație căruia Republica Moldova a fost inclusă în curricula Universității din Maastricht; este moldoveanca din spatele restaurantului Hamburgeria și o femeie care mișcă inimile din loc grație forței prin care și-a înfruntat soarta. Puțini știu că preț de jumătate de an, EA a suportat câteva cursuri ucigătoare de chimioterapie, despre care vorbește cu greu chiar și acum. Astăzi, când cancerul a rămas în trecut, tânăra basarabeancă stabilită la Maastricht invită oamenii la Maratonul Run Pink - eveniment care își propune să colecteze resurse financiare necesare pentru confecționarea perucilor. Eroina acestei povești motivaționale a purtat ea însăși peruca pe durata tratamentului, iar acum e gata să inspire și alte femei care luptă cu diagnoza „cancer mamar”.

Anul acesta m-am alăturat cu drag comunității Run Pink Moldova, care, pentru al doilea an consecutiv, organizează Maratonul Run Pink. Anul acesta, maratonul va avea loc pe 14 mai, la Valea Morilor. Banii colectați din vânzarea biletelor se vor duce pentru colectarea perucilor din păr natural și vor fi donate femeilor care luptă cu cancerul mamar. 

De ce Run Pink? Eu sunt o supraviețuitoare a cancerului. Timp de 6 luni am trecut prin chimioterapie și, drept rezultat, mi-am pierdut părul pe toată suprafața corpului. 

Părul nu este doar o podoabă pentru o femeie. Părul ne ajută, ne protejează, ne dă putere, ne dă convingere. Peruca mi-a devenit un prieten fidel.

Am reușit să lupt cu această boală crâncenă prin puterea pe care mi-au oferit-o nu doar familia și cei dragi, dar și comunitatea care m-a susținut, oameni pe care nu-i cunoșteam și mi-au fost alături.

Vă invit, pe 14 mai, să vă alăturați cauzei comunității Run Pink Moldova. Ne vedem la Valea Morilor, biletele deja le puteți procura pe Fest.md sau la fața locului”, susține Dorina, în mesajul său video.

Dorina Baltag sustine Run Pink MoldovaDorina Baltag o supraviețuitoare a cancerului, te invită să alergăm împreună pe 14 mai, la Valea Morilor, pentru a susține femeile ce luptă cu cancerul mamar.
Dorina bine ai venit în echipa Run Pink!
Bilete pot fi procurate aici: ➡️ http://www.fest.md/ro/bilete/diverse/maratonul-run-pink

Posted by Run Pink Moldova on 25 Aprilie 2017

Maratonul caritabil din 14 mai are și o pagină pe Facebook, pe care puteți fi la curent cu toate detaliile evenimentului:

17458132_10154890831472247_83365397558555346_nMaratonul Run Pink

Cei care își doresc să o cunoscă mai bine pe eroina acestei povești, o pot face accesând următoarele articole:

Dorina Baltag provoacă diaspora la dezvoltarea țării: „Implicarea mea este o chemare din interior”

Dorina Baltag, despre călătorie, afacerea cu savoare de hamburger și viața în stil olandez

Grație Dorinei Baltag, Republica Moldova a fost inclusă în curricula Universității din Maastricht

Școala Sustenabilității pune bazele unor afaceri sociale în Moldova

Vedeți și:

Au alergat și au donat bani pentru crearea perucilor destinate femeilor care luptă cu cancerul mamar. Cum a fost Maratonul RunPink  2016 în poze

Foto: captură video, arhiva personală

Video: Run Pink Moldova