Elena Buga este o tânără mămică de la noi, foarte ambițioasă, care a reușit într-un timp record să câștige lupta cu kilogramele în plus. Ea a slăbit 17 kilograme în 3 luni, grație perseverenței sale, dar și a curajului. Povestea ei o aflați mai jos, chiar de ea relatată.

Ce a motivat-o să se preocupe de felul cum arăta?

„Datorită acestui proiect am reușit să slăbesc 17 kilograme în doar 3 luni. Înainte de a participa la acest proiect cântăream 75 de kilograme, având o talie de doar 158 cm. Mă simțeam foarte grasă și eram deprimată uitându-mă în oglindă de fiecare dată, de aceea foarte rar mă priveam în oglindă. Nu puteam să îmbrac o rochiță fără să mă gândesc ce o să spună lumea despre mine și cât de urât stă pe corp. Despre starea mea fizică nici nu vreau să-mi aduc aminte: eram permanent obosită, nu aveam chef să ies la plimbare, îmi venea foarte greu să urc scările cu copilul în brațe, deși locuiesc la etajul 3. Îmi dădeam seama că am adăugat prea multe kilograme, dar mereu găseam mii de scuze: „Nu voi reuși, nu am timp sau copilul e prea mic”. Datorită acestui proiect despre care am aflat în ultima zi, de pe rețelele sociale, am zis: „de ce nu?… ar fi păcat să nu încerc, poate voi reuși”.

Acest proiect i-a schimbat viața

„Odată ce am fost aleasă să particip în acest proiect, mi-am zis că o să depun maxim efort pentru ca să îmi ating scopul. La început a fost destul de greu, deoarece nu mai practicasem sportul de foarte mulți ani chiar și hidratarea pentru mine era foarte dificilă deoarece înainte de proiect consumam foarte puțină apă. A trebuit sa-mi schimb regimul alimentar, ajutată fiind de către nutriționistul care face parte din echipa Evasport, dar și de către doamna Ludmila care este o persoană minunată și desigur antrenoarele, care mi-au răspuns la orice întrebare chiar dacă adresam o întrebare de 2 ori.”

Lupta cu surplusul de kilograme s-a dovedit a fi una deloc ușoară

„Antrenamentele pe care le frecventam erau diverse, mă străduiam să merg la toate antrenamentele ca să includ toate grupele de mușchi. În procesul de slăbire a avut un rol important și procedurile de masaj anticelulitic pe care le-am făcut. Iată de ce, țin să-i mulțumesc și domnișoarei Elena care a lucrat cu mine și a avut răbdare până la urmă. La început îmi părea că procesul de slăbire durează foarte lent, pentru că noi, femeile, ne dorim să slăbim cât mai rapid. Ulterior am participat la diferite conferințe pe astfel de teme. Antrenorii ne monitorizau o dată pe săptămână și ne recomandau ce ar fi bine sa facem și unde să lucrăm mai mult.”

Rezultatele i-au conferit și mai multă ambiție și curaj

„Chiar dacă la început kilogramele se duceau cam greu, de fiecare dată când urcam pe cântar eram foarte fericită când vedeam ca am mai slăbit un kilogram. Cand am ajuns la finele proiectului nici mie nu-mi venea să cred că am reușit să slăbesc tocmai 17 kilograme. Acum mă simt foarte frumoasă și plină de viață și când mai auzi că ți se spune cât de bine îți stă și ce bravo ești, mă simt și mai fericită. După finalizarea proiectului nu am renunțat la sport și continui să frecventez antrenamentele, iar ce ține de regimul alimentar și cel hidric, ele au devenit ceva normal pentru mine.”

Schimbarea înseamnă ambiție

„Domnișoarelor și mămicilor care vor să facă o schimbare în modul lor de viață, le-aș recomanda să înceapă prin modificarea regimului alimentar și practicarea intensă a sportului. Să nu vă fie frică să faceți unele schimbări, iar la final veți observa că aceste sacrificii își merită rostul.”

Citește și: A slăbit 41 de kilograme, timp de un an! „Mi-a reușit grație dorinței enorme de a deveni mamă.”(Foto)

Distribuie articolul: