Rețeta de friptură de porc cu bere este ideală de preparat în perioada sărbătorilor de iarnă, dar și pentru o masă delicioasă dintr-un weekend petrecut cu familia. Se prepară destul de ușor, iar ingredientele sunt foarte simple și accesibile.

Ingrediente

Ai nevoie pentru această rețetă de o listă mai lungă de ingrediente, dar nu sunt complexe, ci destul de simple și ușor de găsit.

Pentru friptură și garnitură:

  • 2 kg carne de porc, la alegere
  • 500 ml bere neagră
  • sare È™i piper după gust
  • 1 kg cartofi
  • 2-3 crenguÈ›e de rozmarin.

Pentru marinadă:

  • 1 lingură de ulei
  • 1lingură de sare
  • 1 lingură de miere
  • 1 lingură de muÈ™tar cu seminÈ›e
  • 1 linguriță de oÈ›et balsamic
  • 1 linguriță de boia dulce È™i afumată
  • 1 linguriță de piper negru proaspăt măcinat.

Mod de preparare

Începe cu pregătirea marinadei, în care se va răsfăța carnea la rece, timp de 2-3 ore. Este necesar acest pas pentru a desăvârși gustul cărnii, dar și pentru a o frăgezi.

Pune într-un bol toate ingredientele din listă pentru marinadă. Amestecă-le foarte bine până când obții un sos omogen. Unge bucata sau bucățile de carne cu acest sos și pune-le într-o pungă. Închide bine punga și pune-o la frigider pentru cel puțin 2 ore.

Înainte de a scoate carnea de la frigider, pornește cuptorul la 165 de grade Celsius. Friptura de porc, dar și alt tip de friptură se prepară corect la temperatură mai scăzută și pentru un timp mai îndelungat.

Așază carnea într-o tavă de cuptor și toarnă berea în tavă. Stropește și carnea cu bere, dar nu în exces. Acoperă tava cu folie de aluminiu și pune-o la cuptor. Setează timpul la 90 de minute, pentru început. Urmărește procesul de preparare a fripturii și dacă sosul de bere se reduce excesiv, mai adaugă câte o ceașcă de apă fierbinte în tavă. Mai întoarce și carnea de pe o parte pe cealaltă după ce s-a scurs mai mult de jumătate din timp.

După ce s-au scurs cele 90 de minute, scoate tava cu friptură de porc cu bere din cuptor și așază cartofii pe margine. Condimentează-i cu sare, piper și crenguțe de rozmarin. Adaugă și deasupra cărnii puțin rozmarin.

Stropește-i cu ulei, la fel și carnea și mai adaugă puțină apă în tavă. Acoperă din nou tava și introdu-o în cuptor pentru 45-50 de minute. Verifică dacă cartofii sunt pătrunși, apoi îndepărtează folia și mai lasă carnea și cartofii să se rumenească timp de 15 minute, la 200 de grade Celsius.

Distribuie articolul: