Toxinele sunt prezente peste tot în jurul nostru, în aerul pe care îl respirăm, în apa pe care o bem, în mâncarea pe care o consumăm. Spre exemplu, smartphone-ul este plin de bacterii care ne pot îmbolnăvi cu uşurinţă.

Toxinele cu care avem de-a face zi de zi sunt acumulate de corpul nostru, iar acest lucru poate duce la boli grave. Semne că organismul tău este plin de toxine:

Suferi de constipaţie

Atunci când mâncăm, consumăm din neatenţie o mulţime de chimicale, precum conservanţi, coloranţi şi arome artificiale. Intestinele care sunt însărcinate cu digestia trebuie, de asemenea, să se confrunte cu fluxul acestor toxine. Acumularea toxinelor poate duce la probleme de stomac şi constipaţie. Consumul alimentelor bio şi a apei, precum şi limitarea consumului de alcool ar trebui să ajute la rezolvarea problemei.

Te simți obosit

Dacă te simţi ameţit, confuz și nu eşti în stare să te concentrezi nici măcar dimineaţa după un somn bun, toxinele ar putea fi de vină. Acestea provoacă o serie de reacţii care distrug vitaminele şi mineralele esenţiale care ajută la buna funcţionare a organismului.

doc.ro

Deodorantele nu îşi mai fac efectul şi te simţi murdar

Dacă simţi că miroşi chiar şi după ce ai făcut duş şi te-ai dat cu deodorant, toxinele ar putea fi explicaţia. Acestea produc gaze şi mirosuri neplăcute care sunt eliminate prin pori.

Dureri articulare şi musculare accentuate

Dacă nu ai fost la sală sau nu ai depus un efort fizic deosebit, dar ai dureri musculare şi articulare, acumularea toxinelor ar putea fi motivul. Durerile corporale sunt indicatori care ar putea indica o inflamaţie necontrolată în organism.

Pielea este cel mai mare organ din organism şi este adesea expusă la poluare. De asemenea, produse precum şampoanele, balsamurile, săpunurile şi loţiunile pe care le folosim pot conţine substanţe chimice nocive. Expunerea la atât de multe substanţe chimice poate duce la simptome precum acnee, erupţii cutanate şi eczeme.

Insomnie

Pe de o parte, toxinele te pot face să te simţi extenuat, iar pe de altă parte pot să îţi deregleze somnul. Acumularea toxinelor în organism poate determina scăderea nivelului cortizolului, hormonul care controlează somnul, afectându-l negativ. Insomnia poate duce la probleme severe de sănătate, aşadar poate ai nevoie de detoxifiere.

doc.ro

Continui să te îngraşi

Dacă observi o creştere a greutăţii deşi mergi la sala de sport, e posibil să fie ceva în neregulă cu hormonii. Toxinele pot afecta în mod negativ nivelul anumitor hormoni din organism, inclusiv pe cei responsabili de menţinerea greutăţii. Adoptarea unei diete bio şi o detoxifiere atentă ar trebui să ajute.

Respiraţie urât mirositoare

Respiraţia urât mirositoare este, de obicei, un simptom al problemelor digestive. Apare atunci când sistemul digestiv lucrează pentru a digera tot ceea ce mănânci. Însă, problemele digestive pot apărea şi atunci când ficatul se luptă pentru a curăţa toate toxinele acumulate.

Unghii fragile şi cu probleme

Gravitatea face ca toxinele să ajungă în partea inferioară a corpului, iar unghiile ar putea fi cele care au cel mai mult de suferit.  Degetele de la picioare sunt acoperite mare parte din timp de şosete sau pantofi închişi, ceea ce creează un mediu favorabil oricărui tip de ciupercă, iar unghia este cea mai predispusă pentru dezvoltarea ei.

Căderea părului

Căderea părului nu este un simptom al acumulării toxinelor de zi cu zi. Poate fi lucrarea mai multor toxine letale precum arsenic, plumb şi taliu, întâlnite în fumul de ţigară.

Sursa: eva.ro

Distribuie articolul: