„Intră și plânge” îndeamnă o inscripție de pe un panou. „Și eu am anxietate”, strălucește o altă notă în roz. Mai sunt scrise și numere de telefoane la care poți apela atunci când te simți prost. Asta putem găsi în „La Lloreria”, ceea ce înseamnă „Camera Plânsului”, care a fost deschisă în Spania, iar inițiativa aparține unui tânăr student suedez care locuiește în Madrid.

Camera plânsului se află într-o clădire din centrul Madridului și își propune să înlăture prejudecățile legate de sănătatea mintală, aici poate veni oricine care are nevoie de ajutor și susținere.

„Este o idee cu adevărat excelentă pentru a arăta problema sănătății mintale. Plânsul este stigmatizat în Spania ca în multe alte țări”, a spus Jon Nelssom, autorul proiectului.

În urmă cu o săptămână, premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat despre o acțiune de 100 de milioane de euro pentru asistență mentală, care va include servicii precum o linie de asistență pentru prevenirea suicidului, care va activa de 24/24.

„Nu este un tabu este o problemă de sănătate publică despre care trebuie să vorbim, să facem vizibile și să acționăm conștiincios”, a spus el despre bolile mintale.

În anul 2019, 3 671 de persoane au murit prin suicid în Spania, aceasta fiind a doua cea mai frecventă cauză de deces după cauze naturale. Unul din 10 adolescenți a fost diagnosticat cu o afecțiune de sănătate mintală, în timp ce 5,8 % din populația generală suferă de anxietate, potrivit datelor guvernamentale spaniole.

Distribuie articolul: