Usturoiul este un ingredient nelipsit din preparatele românești, este cunoscut în întreaga lume pentru efectele benefice asupra organismului, în special pentru sistemul imunitar. Încă din cele mai vechi timpuri, când oamenii nu se bazau pe medicamente sau tratamente disponibile la farmacie, usturoiul crescut în propria grădină era arma lor secretă împotriva răcelilor și a problemelor de sănătate.

Pentru a-și păstra proprietățile, specialiștii recomandă consumarea usturoiului crud, fără să fie adăugat în mâncare sau gătit în prealabil. Chiar dacă gustul nu va fi cel mai plăcut și probabil și mirosul va fi unul pe măsură, organismul vă va mulțumi în cele din urmă pentru „sacrificiul” făcut.

Un singur cățel de usturoi conține până la 5 mg de calciu, 10 mg de potasiu și peste 90 de compuși sulfurici, care au un rol esențial pentru sistemul nostru imunitar. Consumat zilnic, pentru o perioadă mai lungă de timp, poate ucide paraziții din corp și ajută chiar și la scăderea tensiunii arteriale. Important este să nu renunți după primele încercări la acest remediu natural, deoarece efectele se văd în timp.

Folosirea usturoiului pe post de medicament a început încă din perioadele antice, de la vechii egipteni și greci. Aceste popoare credeau cu tărie în proprietățile sale, așa că nu ezitau să îl încorporeze în rutina lor de îngrijire pentru diferite afecțiuni.

Foto: digi24

Rețetă pentru ceai de usturoi

Cu toate că specialiștii recomandă consumul de usturoi crud, acesta poate fi preparat și sub formă de ceai. Pisează câțiva căței de usturoi într-un recipient și adaugă apă călduță, nu fierbinte, peste. Ai grijă ca temperatura lichidului să nu fie foarte ridicată, căci riști să pierzi toate beneficiile acestui ingredient minune.

Dacă nu poți suporta gustul, încearcă să-l maschezi cu lămâie sau miere din belșug. Este necesar ca această compoziție să stea la infuzat câteva ore, iar apoi poate fi consumată rece la nevoie.

Sursa: monden.ro

Distribuie articolul: