Chrissy Teigen ne-a obișnuit cu preparatele sale unice și dragostea pe care o pune în fiecare fel  de mâncare. Ea este atât de pasionată încât are și un blog culinar, numit sugestiv Cravings (trad. „pofte”).

Cine spune că terciul de ovăz poate fi mâncat doar în combinație cu fructe și toppinguri dulci? Chrissy a găsit o varianta mult mai gustoasă, plină de savoare, pentru un mic dejun cald și delicios!

Iată rețeta cacio e pepe a lui Chrissy Teigen, numai bună la micul dejun! Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

o cană de apă

o cană de lapte

o cană de fulgi fini de ovăz

o cană de parmezan proaspăt răzuit

1/4 cană de mozzarella proaspătă

3/4 linguriță de sare

1/2 linguriță piper negru proaspăt rășnit

Cum se prepară ovăzul cacio e pepe? Pentru început, da parmezanul pe răzătoare. Poți folosi și brânză rasă, dacă nu ai găsit parmezan întreg. Apoi, taie mozzarella în cubulețe mici.

Pregătește o cratiță și pune în ea apă și laptele. Dacă doreștipoți folosi și lapte vegetal, însă alege un sortiment cu un gust neutru, precum cel de ovăz, soia sau orez. Laptele de cocoș, de migdale sau de alune nu va funcționa foarte bine pentru rețeta cacio e pepe.

Încălzește apă și laptele la foc mediu, până când încep să se fiarbă. Apoi, adaugă ovazul și lasă totul la foc mic, amestecând constant, pentru a evita lipirea sau arderea. Când ovazul a absorbit aproape tot lichidul, este timpul să treci la pasul următor. Nu ar trebui să dureze mai mult de 7-8 minute.

Adaugă în cratiță parmezanul ras și mozzarela tăiată în cubulețeCondimentează cu sare și piper, amestecând până când brânzeturile se topesc și se încorporează în ovăzGustă și mai adaugă sare sau piper, dacă simți nevoia.

Oprește focul și împarte ovăzul în două boluri. Presară mai mult parmezan și râșnește piper proaspăt deasupraServește ovăzul fierbinte, pentru  mixul  rămână cremos, iar brânză  fie elastică și delicioasă!

Dacă vrei  adaugi mai multe ingrediente sănătoase în acest mic dejun, poți servi ovăzul cu broccoli fiert sau ciuperci sotate în tigaie, cu usturoi și unt. Vei obține un mic dejun echilibrat, consistent și plin de nutrienți esențiali!

sursa

Distribuie articolul: