A venit toamna și așa cum știm – acest anotimp este darnic în bunătăți! Curând începe culesul roadei de dovleac, iar noi îți recomandăm să profiți din plin de acest ingredient minune, iar ca să-ți fie mai ușor să faci ceva din el îți lăsăm aici rețeta pentru pumpkin bread, care e alternativa perfectă pentru banana bread!

Ingrediente:

  • 220 g faină albă
  • o linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurițe de scorțișoară măcinată
  • 1/4 linguriță nucșoara măcinată
  • 1/4 linguriță cuișoare măcinate
  • 1/4 linguriță pudră de ghimbir
  • 1/4 linguriță pudră de anason
  • un praf de sare de Himalaya
  • 2 ouă mari, la temperatura camerei
  • 150 g zahăr alb
  • 100 g zahăr brun
  • 340 g piure de dovleac
  • 120 ml ulei de floarea soarelui
  • 60 ml suc de portocale
  • 120 g bănuți de ciocolată neagră sau ciocolată neagră tăiată grosier

Mod de preparare:

  1. Începe prin a pregăti tava pentru cuptor. Folosește o formă de chec sau alt vas potrivit pentru coacere. Unge-l cu unt topit sau cu ulei, apoi tapetează-l cu puțină faină. Alternativ, poți folosi o hârtie de copt. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Cât cuptorul se încălzește, pregătește două boluri încăpătoare. Într-unul dintre ele pune ingredientele uscate: faină, bicarbonatul de sodiu, nucșoara, cuișoarele, ghimbirul și anasonul. Amestecă totul cu un tel, până ce toate ingredientele se întrepătrund. În celalalt bol, amestecă bine ouăle cu zahărul, până când acesta din urmă începe se topească. Adaugă piureul de dovleac, uleiul și sucul de portocale.
  3. Poți folosi piure de dovleac la conservă sau poți coace înainte un dovleac mare, pe care îl pasezi în blender după ce se răcește. Toarnă treptat ingredientele uscate în bolul cu ingrediente umede și încorporează totul într-un mix omogen. Nu amesteca prea mult și nu folosi mixerul; o spatulă sau o lingură de lemn este suficientă. Chiar dacă se vor forma câteva cocoloașe, nu îți face griji.
  4. Ultimul pas este incorporezi bănuții de ciocolată în aluat. Dacă vrei, poți înlocui ciocolata neagră cu ciocolată cu lapte sau chiar cu ciocolată albă, dacă aceasta îți place mai mult. Dacă nu ești cea mai mare fană a ciocolatei, poți folosi în schimb nuci pecan, nuca românească sau chiar migdale, pentru a obține o textură crocantă și un gust bogat!
  5. Toarnă compoziția în tavă tapetată sau unsă, apoi lasă totul la cuptor timp de 50-55 de minute sau până când suprafața prăjiturii începe prindă o nuanță aurie. Lasă pumpkin spice bread se răcească bine înainte de a o felia, apoi servește-o la micul dejun sau pe post de gustare.

Sursa: AndreeaRaicu.ro 

Distribuie articolul: