Atunci când mă gândesc la viața Crinei Andrei am senzația că această femeie trăiește o poveste, dar o poveste creată de propriile sale alegeri. Acum 6 ani a plecat într-o vacanță în Bali și nu și-a mai dorit să plece de acolo. Acum, Crina este instructoare de yoga și expertă mindset și ajută femeile din toate colțurile lumii să își găsească acel echilibru emoțional atât de râvni

Pagina de Instagram a Crinei Andrei inundă de mesaje pozitive, astfel mi-am dorit să îi adresez câteva întrebări, care ne macină pe noi toți la un moment dat.

Cum trecem peste momentele grele din viață? De exemplu o despărțire de un om cu care credeam că vom fi mereu împreună. Cum să găsim puterea să vedem partea plină a paharului în această situație?

„Suferința este cauzată de neacceptare. Adică fie vorba că am pierdut o sută de lei sau am pierdut un job sau am ieșit dintr-o relație despre care credeam că o să ducă la căsătorie, suferim din cauza că nu putem accepta ceea ce ni s-a întâmplat.”

„Suferința nu este despre acțiune în sine, dar despre faptul că noi îi dăm acel feeling prin care nu suntem de acord cu felul în care s-au întâmplat lucrurile, adică nu acceptăm că lucrurile sau întâmplat așa și nu după planul nostru, asta duce la cea mai mare suferință.

Este foarte interesant că de foarte multe ori noi facem prognoze, de exemplu: „Sunt sigură că dacă o să mă căsătoresc o să mă înșele soțul” și în momentul în care lucrul ăsta se întâmplă nici măcar nu suferim atât de mult cât ne simțim eliberate și bucuroase că am avut dreptate. Iar în momentul în care se întâmplă ceva care nu merge după felul în care am văzut noi lucrurile și se întâmplă să trăim o emoție care nu era în planul nostru, atunci simțim foarte multă neacceptare și asta duce la multă suferință.”

„Secretul ar fi să acceptăm lucrurile așa cum sunt sau să le schimbăm pe cele care sunt posibile. Dacă rezultatul nu depinde de noi atunci trebuie să-l acceptăm și să avem încredere că totul se întâmplă cu un sens și totul are un scop divin.”

 Ce facem cu amintirile triste și neplăcute? Le „îngropăm” sau vorbim despre ele?

„Ceea ce băgăm la categoria de amintiri triste sau neplăcute merită să fie trăite la fel ca orice amintire, la fel ca orice emoție.”

„Eu consider că ne este dat acest curcubeu de emoții tocmai ca să le experimentăm și să le trăim pe toate, iar în momentul în care avem lucruri, care nu ne plac, care nu ne convin din trecut sau din prezent ele merită să fie trăite la timpul lor, ele merită să fie acceptate și respectate. Asta nu înseamnă că eu evit să trăiesc în prezent pentru că aleg să trăiesc în trecut sau în amintiri, sau în stări de vinovăție și păreri de rău.”

„Este o vorbă: Fii în prezent! La această vorbă eu aș mai adăuga: „Nu ai cum să fii în altă parte decât în prezent”. Dacă ești cu gândurile în trecut sau în viitor, înseamnă că nu ești nicăieri. Singura noastră cale este să fim în prezent.”

„Lucrurile din trecut sau fricile pentru viitor, ne îngreunează drumul și ne fac sa trăim cu păreri de rău și gânduri negative. Acestea nu fac altceva decât să devină un obstacol în a ne bucura de ceea ce se întâmplă acum. Acum este singurul moment pe care-l avem.”

Ce înseamnă pentru tine fericirea?

„Conceptul ăsta l-am tot descoperit în mai multe forme. Dacă atunci când eram mai mică consideram momentele fericite anume momentele alea de extaz sau momentele în care aveam energia foarte ridicată și durau poate câteva minute, acum fericirea pentru mine înseamnă altceva.”

„Nu înseamnă neapărat că am acei fluturași în burtică, nu înseamnă că sunt extaziată și entuziasmată maxim, acum fericirea înseamnă pentru mine o stare de împlinire, satisfacție și liniște constantă, adică nu este doar despre cele câteva minute în care ești foarte, foarte excited.”

„Este o stare pe care o poți cultiva și o poți menține pe o perioadă mai îndelungată și vreau să pun mare accent pe cuvântul menținere. Observ că în zilele noastre oamenii cred că fericirea vine din exterior și se întâmplă foarte rar și o stare de câteva secunde, iar eu consider că dacă ne dorim să avem această stare mai des, zilnic trebuie să punem câte o cărămidă la această construcție. Trebuie să sădim semințele necesare și să le udăm în fiecare zi și să depunem energie și timp ca această stare să fie menținută.”

Se spune că fericirea este o alegere, dar cum să alegem să fim fericiți dacă poate suntem urmăriți de ghinion?

„Eu cred că atunci când vorbim de acea stare de fericire nu înseamnă neapărat momentele de extaz. Cred că fericirea poate constitui background-ul unei vieți, adică nu exclude că în același timp să trăiești și alt spectru de emoții. Poți să treci prin alte stări adică să te simți fericit și împăcat și poate într-o zi, în urma unei întâmplări să simți tristețe, să simți nostalgie, să simți supărare.”

„Asta nu înseamnă că eviți starea, nu înseamnă că ele se evit sau se anulează, starea de fericire poate fi încă acolo pe background, iar în momentul în care vine o supărare sau o stare negativă ea trebuie trăită, ea trebuie acceptată și te poți întoarce la starea ta de fericire. Starea de fericire este dreptul nostru suprem ca ființe umane.”

„Ne-am născut ca să trăim și să simțim fericirea. Nu cred, neapărat, că există perioade sau persoane, care sunt urmărite de ghinion, cred că există persoane, care aleg să stea mai mult timp într-o stare de vibrație joasă și în momentul în care ai emoții de vibrație joasă automat atragi ceea ce ești, adică atragi alte emoții și experiențe care se potrivesc cu vibrațiile tale.”

„Poate de aici și vine vorba că atragi ghinion. În momentul în care ai o problemă atragi mai mult ghinion, nu neapărat că ești tu ghinionist, este pur și simplu vibrația pe care o ai și e normal să atragi aceeași vibrație.

„Cum să fim fericiți dacă suntem urmăriți de ghinion?. Ori alegi să fii fericit ori alegi să vezi că ești urmărit de ghinion, nu pot fi ambele lucruri. În momentul în care alegi să fii fericit indiferent de ce ți se întâmplă o să alegi să vezi lucrurile pozitive.

În momentul în care alegi să vezi că ești urmărit de ghinion, indiferent de ce minunății ți se întâmplă o să alegi să vezi doar lucrurile negative din jurul tău.”

Crezi că plecarea ta din Moldova a contribuit la fericirea și împlinirea ta?

„Nu cred neapărat că plecarea mea din Moldova a contribuit la fericirea și împlinirea mea, dar cred că a fost faptul că am plecat de mică, de când avem 18 ani, m-am mutat la București. Cred că asta a făcut să mă descopăr pe mine în afara cadrului familial, în afara zonei de confort: prieteni, țară, familie, și cred că este foarte necesară această desprindere ca să poți să îți dai seama cine ești cu adevărat.

Acest pas pe care l-am făcut, faptul că m-am mutat m-a ajutat să mă construiesc, să aleg cum sunt eu. Să aleg care sunt credințele mele, ce lucruri îmi plac și ce nu.”

„Daca e să o iau așa atunci plecare mea m-a ajutat să ajung să mă simt împlinită, dar nu aș putea să zic că asta se datorează plecării din Moldova. Nu pot să zic că dacă m-aș întoarce acum în Moldova nu m-aș simți la fel de împlinită sau fericită.”


*Urmărește canalul nostru de Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe și modă urmărește canalul nostru de  Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

WhatsApp – Revista EA

Citește și: EA a cutreierat lumea în lung și în lat, locuiește în India și este o femeie fericită! Să descoperim istoria Crinei Andrei