Căldura și praful în exces sunt doar două dintre efectele cu care vine la pachet perioada verii, În consecință, tenul tău este mai sensibil și suferă mai multe schimbări. Printre efectele nocive ale expunerii la soare se numără și faptul că pielea produce melanină în exces și astfel apar zone de piele hiperpigmentată. Melanina în exces duce la apariția petelor maronii de pe față și a pistruilor. Multe ne dau de furcă vara, așa că etapele ritualului de îngrijire zilnică sunt practic sfinte. 

Ții minte regulile principale când e vorba despre epilare – marea mică întrebare a sezonului cald? Atunci să știi că recomandările pentru corp se aplică și pentru ten: exfoliem, hidratăm și protejăm. Însă tenul are nevoie de ceva mai multă atenție. Am făcut o selecție de produse primare care să te salveze… numai dacă le aplici cu regularitate.

Curăță cu atenție

E foarte important să curățăm tenul seara, bineînțeles, luând în considerare și tipul acestuia: uscat, gras sau combinat. Specialiștii recomandă să îl curățăm nu doar o dată ci chiar de două ori, ca să eliminăm machiajul și murdăria. Nu te teme să utilizezi doi pași de curățare pentru o îngrijire mai profundă. Alege un gel fin sau o spumă purificatoare, mai ales dacă ai tenul sensibil, predispus iritațiilor cauzate de agenții de curățare duri. Optează pentru produse bogate în nutrienți de origine vegetală, iar extractul de aloe vera va fi un plus – acesta re-echilibrează și calmează pielea sensibilă. Ingredientele sigure și eficiente fac din Spuma purificatoare Viorica VIE un produs cheie în rutina de îngrijire facială.

 

Tonifică intens

Indiferent de tipul de ten, demachierea este un proces indispensabil pentru îngrijirea tenului. Demachiază-te atât seara, cât și dimineața, iar ulterior poți apela la diverse produse pentru curățare și tonifiere, adecvate tipului tău de ten. Tonicul își va face efectul de uniformizare a reliefului pielii, îmbogățind cu complexul antioxidant din struguri Viefenol™. Vitaminele C, E, B3 luptă cu principalele cauze ale porilor lărgiți, îmbunătățesc fluxul sanguin și luptă împotriva radicalilor liberi în dermă. Optează pentru tonicul Iluminant din gama Viorica VIE, care va îndepărta perfect impuritățile și va minimiza porii feței.

Ferește-te de razele soarelui!

E indicat să stăm sub umbrelă, să purtăm pălării la plajă și să ne ferim cât putem de ultraviolete. Nu uităm de cremele pentru protecție solară, UVA şi UVB. Dacă tenul tău este sensibil, folosește o cremă cu protecție solară ridicată (50+). Adaptează crema de fiecare zi sezonului cald – deci caută una cu SPF 30+ (în mod normal), iar recomandarea ideală este să nu te expui la soare în perioada de vârf a zilei (orele 12:00 – 15:00).

Folosește o mască

La fel în funcție de ten, e recomandat să folosim măcar o dată pe săptămână o mască. Ea are rolul fie de a îndepărta impuritățile sau de a mai reduce din sebum, în cazul în care tenul este gras. Poți apela la metode naturale de îngrijire a tenului: o mască din castravete ecologic va face mai bine tenului decât poate cea mai scumpă și sofisticată cremă. De asemenea, este recomandat un gomaj simplu care are în componența sa ingrediente aflate la îndemână, în casă.

Pune-ți un ulei facial

Uleiurile faciale, folosite în doze mici, fac pielea catifelată și îi susțin elasticitatea și fermitatea. Aplică uleiul facial pe zonele uscate de pe suprafața feței, după aplicarea cremei hidratante. Uleiurile faciale pot penetra stratul de cremă aplicat, dar nu și invers. Nu aplica o cremă aplicată peste un uleiul facial! Nu mai folosi uleiul facial dacă deja ai aplicat un serum bogat. Însă folosește-l de fiecare data când îți simți pielea uscată și deshidratată. Un truc este să îl aplici seara, înainte de culcare sau în cantități mici dimineață, sub fondul de ten.

Aplică un machiaj cu produse adaptate sezonului

Dacă a venit vara nu înseamnă că nu ne mai putem bucura de machiajul preferat în fiecare zi. Doar să luăm în calcul faptul că soarele are diferite efecte asupra produselor cosmetice și e posibil ca ele să se comporte diferit pe timp de vară. Alege fond de ten cu SPF, optează pentru produse de decor rezistente la apă și care nu vor îngreuna aspectul feței.

Hidratează-te în mod constant

Nu uita nici pe o clipă de hidratare. Aceasta este esențială pentru regenerarea și îngrijirea tenului tău și activitatea armonioasă a întregului organism. Consumă cel puțin 2 litri de apă pe zi și folosește produse potrivite tipului tău de ten pentru a-l hidrata în profunzime.

Vezi și: 6 produse de îngrijire indispensabile tenului gras pe timp de vară. Cum le aplici corect

P