Tenul gras vine la pachet cu mai multe eventuale probleme (iritații, coșuri), pe care temperaturile ridicate, transpirația și soarele le pot intensifica și mai mult. soarele pare la început cel mai bun prieten. Pentru perioada de vară, cel mai important este să nu încercăm să-l bronzăm rapid, în speranța că vom „arde problemele”. Le vom intensifica. Nu-ți arăta chipul soarelui fără loțiune cu SPF 50, neuleioasă, și expune-ți fața progresiv, nu mai mult de zece minute consecutive pe zi. Iată ce alte produse am selectat ca să te ajutăm în această perioadă la fiecare dintre etapele de îngrijire a tenului.

Demachierea, întâi de toate

Loțiunea micelară este o soluție bună și pentru tenul gras. Important să nu fie prea uleioasă. Alege una care îți va curăța tenul în profunzime și va îndepărta perfect reziduurile de machiaj de la nivelul pielii. Sunt mai multe review-uri bune celei de la Garnier Pure Active – loțiunea care luptă bine și cu excesul de sebum apărut imediat ce îndepărtezi machiajul. Va fi o combinație foarte bună cu gelul sau spuma de curățare.

Garnier Pure Active

Ai nevoie de matifiere

„Strălucirea” și transpirația sunt dușmanii tenului gras, iată de ce primul element cheie, crema, trebuie aleasă cu mare atenție. Optează pentru Topicrem AC Cremă matifiantă care va fi aliatul tău în lupta cu porii dilatați și aspectul lucios. Hidratează și protejează pielea împotriva agresiunilor externe zilnice (poluare), are o textură de cremă-gel și este non comedogenă. Grație pulberii micro-absorbante și gluconatului de zinc, gelul revigorant matifiează timp de zece ore, absoarbe excesul de sebum și micșorează porii. Este o excelentă bază de machiaj, testată sub control dermatologic. Fără parabeni, uleiuri, alergeni, alcool, silicon – tenul își recapată prospețimea și luminozitatea.

Nu neglija etapa de curățare

Cea mai importantă etapă a programului de îngrijire a pielii, în orice anotimp, este curățarea de dimineață și de noapte. Pentru tenul gras, și nu doar, aceasta va asigura o piele perfect curată, gata pentru aplicarea următoarelor produse de îngrijire a tenului. Formulat la un pH optim de 5.5, fără SLS, SLES și alte substanțe sintetice dure, Gelul purifiant de la Viorica pentru spălarea feței purifică în profunzime pielea de orice impurități, sebum și machiaj. Acest produs condiționează și calmează pielea datorită formulei îmbogățite cu betaină vegetală, D-panthenol și extract de lavandă.

Tratează acneea de la bază

Inflamațiile la nivelul feței sau punctele acneice necesită curățare profundă și o atenție sporită. Alege spuma dermatologică de curățare Noreva Actipur, tolerată de toate tipurile de ten și ideală pentru igiena zilnică a pielii acneice, cu probleme sau foarte inflamată. Spuma se aplică pe fața umedă, dimineața și seara, dar poate fi folosită de asemenea ca spumă de ras pentru adolescenți. Îl găsești în toată rețeaua Felicia și pe site cu 10% reducere!

Machiaj delicat

Când e foarte cald afară, nu exagera cu machiajul. Nu e cazul să încarci tenul gras cu fond de ten cu putere prea mare de acoperire, straturi peste straturi de produs sau sclipiciuri adiționale. Acestea vor îmbâcsi porii și mai mult, iar rezultatul va fi contrar celui dorit. Brandul Noreva EXFOLIAC își propune o cremă dedicată tratamentului acneei + fond de ten. E o combinație BB foarte comodă, care corectează, matifiază și camuflează imperfecțiunile tenului. Pentru obraji și pleoape, evită fardurile cu formule cremoase.

Prinde toate ofertele la produse de îngrijire și dermatocosmetică de la Felicia. Le găsești în Broșura Electronică.

Tonifiere și împrospătare

Sunt două noțiuni extrem de importante în îngrijirea tenului gras, întrucât acesta are nevoie periodic de ajutor pentru a căpăta prospețime și fermitate. Seara, după ce te demachiezi, aplică o loțiune tonică delicată sau un hidrolat – un tonic lejer, pentru a calma pielea după îndepărtarea machiajului ori pur și simplu pentru a reîmprospăta epiderma. Optează pentru produse simple și naturale, cu exatract de plante. Șterge-ți ușor fața pentru o senzație imediată de curățenie și prospețime, iar în timpul zilei sau seara poți folosi un hidrolat și pe corp, mai ales după bronzare.

Ai grijă de tenul tău și el îți va mulțumi!

P