Calităţile terapeutice ale usturoiului îl situează pe lista remediilor ce nu trebuie să lipsească din bucătărie sau din farmacia „verde“ de acasă, mai ales în sezonul gripei. Iar dacă prepari din el o supă fierbinte şi gustoasă ai un „tratament“ delicios.

Ingrediente:

  • 4 căpăţâni mari de usturoi
  • 3 cartofi mari
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură unt
  • sare, după gust
  • piper alb măcinat, după gust
  • 1 l supă de pui sau de legume

Pentru servit:

  • 50 g brânză cheddar
  • verdeaţă tocată

Preparare:

  1. Curățaţi căpăţânile de usturoi de primele două rânduri de foi, apoi le tăiați jumătăţi, transversal. Le stropiți cu ulei de măsline şi le puneți într-o tavă la cuptor, până se înmoaie şi se caramelizează uşor.
  2. Le lăsați la răcorit, le curățaţi de coajă, păstrând doar miezul copt.
  3. Între timp, curățaţi cartofii, îi tăiați cuburi şi îi puneți la fiert în supă. Când au fiert, adăugați usturoiul, untul şi condimentați cu sare şi piper. Mai lăsați să fiarbă încă cinci minute şi pasați supa cu un blender vertical sau mixer.
  4. Serviți supa cu brânză cheddar rasă (sau de care aveți în frigider) şi presărați cu verdeaţa preferată.

Să aveți poftă!

Sursa: Clickpoftăbună.ro

Vezi și: Pâine aromată de casă, gratinată cu usturoi și verdeață

Distribuie articolul: