Cumpărăturile pentru uneltele şi gadgeturi culinare sunt distractive! Iar dacă faci cumpărături pentru prima bucătărie sau pentru a zecea, cu siguranţă că nu vei vrea să cumperi lucruri şi mai apoi să regreţi. 

Iată o listă cu lucruri pe care nu trebuie să le mai  păstrezi în bucătărie.

Condimente gata stocate
Condimentele ar trebui să facă alimentele pe care le gătești mai gustoase. Dar acest lucru nu se va întâmpla dacă vei cumpăra un set de condimente. Unele plante cum ar fi arpagicul sau busuiocul sunt mai aromate atunci când sunt proaspete, față de cele uscate. De asemenea, mirodeniile își pierd aroma între timp. Cumpără condimente în cantități mici atunci când ai nevoie de ele. Așa vei evita să gătești cu mirodenii fără aromă.

Cutii opace pentru mâncare

Economisești bani și arunci  mai puțină mâncare dacă folosești cutii reutilizabile de depozitare a alimentelor. Dar ce faci dacă acestea sunt opace și nu vezi ce mâncare se află în fiecare cutie? Cel mai bine este să eviți să cumperi astfel de recipiente și să alegi în schimb cutiile transparente. De asemenea, mai poți lua în calcul achiziția de recipiente de de pozitare din sticlă, care pot fi folosite și la cuptorul cu microunde.

Prea multe căni de cafea

Când vine vorba de dezordinea din bucătărie, canile de cafea sunt una dintre principalele cauze. Sigur, totul începe destul de nevinovat. Cumperi o cană drăguță ca suvenir din vacanță. Apoi primești multe căni cadou. Apoi într-o bună zi, dulapurile din bucătărie sunt pline cu o colecție pestriță de căni de cafea. Dacă locuiești singur/ă, nu ai nevoie de mai mult de două căni, iar dacă împarți apartamentul cu un coleg sau cu partenerul/a, atunci dublează numărul. Multele căni de cafea le poți dona.

Oale și tigăi de care nu se prinde mâncarea

Nici nu e de mirare de ce vasele de gătit de care nu se prinde mâncarea sunt preferate în bucătărie. Sunt ușor să curățat și nu trebuie să folosești o cantitate mare de grăsimi atunci când vrei să faci de mâncare. Din păcate, învelișul de teflon care face ca alimentele să nu se prindă de tigaie, poate emite vapori toxici atunci când este încălzit peste 260 ° Celsius. De asemenea, învelișul de teflon zgâriat poate elibera gaze nocive la o temperatură de încălzire mai mică. Nu numai că fumul poate provoca simptome asemănătoare gripei la oameni, dar este și foarte toxic pentru păsări.

Electrocasnice pe care nu le folosești niciodată

Dacă folosești rar un aparat electrocasnic, fie că e vorba de un ceainic sau un aparat de facut waffle, ia ăn calcul să-l donezi cuiva are ar putea avea nevoie de el. Aceste aparate îți ocupă din spațiul din bucătărie și vei avea mai mult de curățat la ele, decât să le folosești. Așa că, eliberează-ți bucătăria de aceste aparate pe care nu le folosești decât foarte rar!

Buretele de spălat vasele

Bureții de bucătărie sunt paradisuri dezgustătoare pentru germeni și bacterii. Problema este că bureții rețin umiditatea care promovează creșterea bacteriilor. Și în timp ce îi poți spăla, sunt greu de dezinfectat. Spală vasele de spălat cu cârpe și perii curate sunt o modalitate mai bună, asta dacă vei spăla cârpele frecvent.

Sursa

 

Distribuie articolul: