Pentru o masă ușoară de seară poți pregăti aceste paste din orez. Sunt consistente și se combină cu o mulțime de legume, rezultând o masă hrănitoare și sățioasă.

Această rețetă este câștigătoare pentru o cină rapidă, după o zi încărcată de muncă. Este foarte nutritivă, se pregătește foarte repede și o poți servi cu o garnitură de broccoli sau fasole verde.

Ingrediente:

  • 200 grame de paste din orez
  • 1/2 ceapă tocată mărunt
  • 3 căței de usturoi zdrobiți
  • 1-2 ardei iuți tocați mărunt
  • 150 de grame de ciuperci feliate
  • 2 linguri cu ceapă verde tăiată
  • un ardei roșu feliat julienne
  • 2 linguri cu ulei de susan
  • 5 linguri cu sos de soia
  • 2 linguri cu oțet din orez
  • 1 lingură cu zahăr de cocos
  • Susan prăjit pentru decor

Preparare:

  1. Gătește pastele ținând cont de instrucțiunile de pe pachet. Se scurg și se clătesc în apă rece, ca să nu se lipească.
  2. Se trag la tigaie ceapă, usturoiul și ardeiul iute. Apoi se adaugă ciupercile, ceapă verde, ardeiul roșu și se lasă la călit 4-5 minute.
  3. Adăugă pastele din orez peste amestecul de legume și învăluie totul cu sosul de soia, oțetul din orez și zahărul de cocos. Gătește toate ingredientele împreună încă un minut.
  4. Servește cu ceapă verde tocată mărunt și semințe de susan presărate deasupra.

Foto: Google.com

Vezi și: Ciorbă delicioasă de dovlecei dreasă cu smântână, după rețeta tradițională românească