Un desert deosebit, servit simplu sau alături de frişcă şi fructe proaspete, pandişpanul cu vanilie este simplu şi bun, perfect de făcut rapid atunci când ai musafiri neaşteptaţi.

Ingrediente:

  • 300 g unt
  • 200 g cremă de brânză
  • 300 g zahăr
  • 6 ouă
  • 600 g făină
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • zahăr pudră, pentru decor
  • 1 plic praf de copt

Preparare:

Dai drumul la cuptor. Mixezi untul cu crema de brânză, adaugi zahărul, treptat, şi omogenizezi. Adaugi ouăle, unul câte unul, şi pui făina amestecată cu sarea şi praful de copt. La final, torni esenţa de vanilie.

Torni aluatul într-o formă tapetată şi-l dai la cuptor până când trece testul scobitorii. Îl laşi să se răcească în formă înainte să-l scoţi, apoi îl pudrezi cu zahăr.

SURSA

Vezi și: Supă aztecă de post, garnisită cu salsa de avocado!

Distribuie articolul: