Nutriționiștii ne recomandă în acest an dieta antiinflamatoare. Iată care sunt beneficiile ei asupra organismului.

În luna ianuarie avem impresia că trăim înconjurați numai de persoane care sunt la dietă, iar acest lucru se întâmplă din două motive – după ce perioada sărbătorilor se încheie, simți nevoia să te revanșezi față de organism pentru că ai gustat din toate preparatele tradiționale, notează Elle.ro. Al doilea motiv se referă, evident, la rezoluțiile de anul nou care ne copleșesc.

Nutriționiștii recomandă în acest an dieta antiinflamatoare. Studiile arată că ar ajuta la prelungirea vieții și la combaterea bolilor. Dieta nu este menită pierderii în greutate, ci ajută organismul să-și echilibreze nivelul de inflamație.

Dezavantajele inflamației

Inflamația în organism este un proces complet normal și necesar pentru a ajuta corpul să se vindece de eventualele iritații sau leziuni, și de a preveni bolile. Deși inflamația ajută la vindecarea organismului, odată ce se extinde pe termen lung, duce la deteriorare. Pentru un corp sănătos, trebuie să menținem nivelul de inflamație în echilibru.

Persoanele care se confruntă în fiecare zi cu efectele inflamației în corp, sunt predispuși la inflamația cronică – studiile arată că poate duce la probleme de sănătate și chiar boli. Majoritatea experților în sănătate sunt de acord că inflamația cronică are o contribuție semnificativă la dezvoltarea unor boli precum astm, Alzheimer, depresie, probleme ale inimii și câteva tipuri de cancer.

Prin urmare, o dietă compusă din alimente antiinflamatoare, va contribui la îmbunătățirea sănătății corpului.

Care sunt alimentele pe care le poți consuma?

Potrivit sugestiilor unor persoane care au urmat dieta, printre alimentele antiinflamatoare pe care le consumă se numără turmericul, omega 3 obținut din pește, semințe de in și chia, foarte multe legume și plante. De asemenea, este indicată eliminarea din dietă a alimentelor procesate și a băuturilor care conțin îndulcitori. Alte produse pe care le poți consuma sunt cacao organică, avocado, nuci, fructe de pădure, migdale, usturoi, ghimbir, broccoli, varză kale, spanac, fasole neagră și roșii.

Foto: Google.com

Vezi și: Ne îngrașă emoțiile! Psihonutriționista Mihaela Bilic: „Toată lumea profită de pe urma kilogramelor noastre”