Deseori, gospodinele nu mai știu ce bucate să pregătească atunci când vine vorba despre masa de sărbătoare. O idee perfectă pentru astfel de evenimente sunt ouăle umplute. Vedeți mai jos trei rețete care, pur și simplu, le vor lăsa invitaților gura apă.

1.Metoda clasică

Ingredinte (pentru 12 ouă):

-100 g maioneză

-o lingură muștar

-o lingură castraveți murați

-o linguriță sare

-o linguriță piper

-paprica după gust

capture-20170718-114933

2.Ouă umplute, condimentante

Ingrediente (pentru 12 ouă):

-100 g maioneză

-o lingură muștar

-o lingură cajun

-115 g verdețuri fin mărunțite

-100 g ardei roșu tăiat

-o linguriță de sos iute

-ceapă și parpica după gust

capture-20170718-115008

3.Ouă umplute cu guacamole

Ingredinte (pentru 12 ouă):

-2 avocado mici, tăiate cubulețe

-15 g coriandru

-20 g andrei „jalapeño”, fără semințe

-70 g ceapă roșie, tocată fin

-100 g roșii, tăiate fin

-2 usturoi pisați

-o linguriță chimen

-o lingură suc de lămâie

-o linguriță de sare

-chipsuri tortilla mărunțite

capture-20170718-115035

Citește și: Rețetă de ouă delicioase, umplute cu gălbenuș picant

Mod de preparare:

1.Se pun ouăle într-o cratiță și se acoperă cu apă. Se dau la fiert pentru 12 minute.

2.După ce au fiert, se pun într-un bol cu apă rece pentru 3 minute.

3.Se curăță ouăle, se taie în jumătate și se scot gălbenușurile.

4.Se amestecă toate ingredientele împreună cu gălbenușurile, iar ouăle se umplu cu masa obținută.

5.Se presară cu paprica și alte condimente, la dorință.

Poftă mare să aveți!

Foto: Captură video