Sigur cunoști o mulțime de persoane care și-au făcut un obicei din a consuma un pahar cu apă caldă în fiecare dimineață, pe stomacul gol. Acum poți afla care sunt beneficiile acestei rutine.

Potrivit tehnicilor folosite în medicina din cultura chineză și indiană, începându-ți ziua cu un pahar de apă fierbinte îmbunătățește sistemul digestiv și are chiar numeroase beneficii asupra sănătății. Păstrează apa la o temperatură de 48 de grade Celsius pentru a evita deteriorarea celulelor epiteliale din gură și gât. Iată care sunt beneficiile consumului regulat de apă caldă:

Ajută la pierderea în greutate

Consumul efectiv de apă caldă nu te va ajuta să pierzi în mod direct kilogramele în plus, dar este un aspect semnificativ în acest proces. Nutriționiștii ne recomandă să ne începem ziua cu un pahar cu apă fierbinte și lămâie pentru a ne îmbunătăți metabolismul, oferindu-i corpului abilitatea de a arde mai multe calorii pe parcursul unei zile. Consumul de apă caldă curăță intestinele și previne balonarea.

Curăță sinusurile

Apa caldă ajută la atenuarea unor simptome ale infecției tractului respirator, iar specialiștii ne spun că temperatura fluidelor pe care le bem pot face o diferență considerabilă în modul în care ne descurcăm cu anumite probleme de respirație.

Ajută la menținerea unor dinți sănătoși

Potrivit stomatologilor, consumul de apă caldă este benefic dinților, fiind mult mai ușor de absorbit. Anumite materiale de umplere a golurilor (plombele dentare), se contractează când simt apă rece, cauzând desprinderea acestor părți de pe dinți. Trebuie să păstrăm o anumită temperatură a apei, astfel încât să nu fie în extrema cealaltă, adică mult prea fierbinte.

Benefic digestiei

Apa caldă stimulează sângele pentru a ajunge în intestine, ajutând procesul digestiv. Consumul dimineața, pe stomacul gol, grăbește digestia și are un efect hidratant rapid, deci atunci când este urmat de un fel de mâncare, temperatura ajută la emulsionarea grăsimilor, făcându-le mult mai digerabile.

Ajută la eliminarea toxinelor

Consumul de apă caldă crește temperatura corpului, stimulând procesul de transpirație, una dintre metodele prin care corpul elimină toxinele. Consumat regulat, alături de lămâie, apa caldă ajută la menținerea echilibrului de alimente care conțin acizi și pe care le mâncăm în fiecare zi. Dacă nu îți place lămâia, poți încerca ceaiul verde.

Ameliorarea durerilor

În timp ce consumul de apă rece contractă mușchii, apa caldă grăbește circulația sângelui spre țesuturi, permițând mușchilor să se relaxeze. Acest lucru poate ajuta la ameliorarea diverselor tipuri de durere, precum cele ale articulațiilor sau crampelor menstruale.Consumul unui pahar cu apă caldă înainte de somn, te ajută să adormi mai repede.

Îmbunătățește circulația

La fel cum dușul fierbinte ajută sângele să circule mult mai eficient către organe, consumul de apă caldă îmbunătățește circulația. Ceea ce înseamnă că presiunea sângelui va fi mult mai sănătoasă, iar riscul apariției unei boli cardiovasculare este mult mai mic.

Previne constipația

Constipația apare în momentul în care intestinele sunt statice, și este adeseori cauzată de lipsa unei cantități suficiente de apă în corp. Dacă îți începi ziua cu un pahar cu apă caldă înainte de micul-dejun, vei îmbunătăți activitatea intestinelor și vei reduce posibilitatea unei constipații nedorite.

Te poate face mai prietenoasă

Lăsând la o parte beneficiile pe care apa caldă le are asupra sănătății, cercetătorii de la Universitatea din Colorado au descoperit printr-un studiu că participanții care au ținut în mână o cană cu cafea fierbinte, le-au atribuit celorlalți prezenți calități precum generozitate și grijă, față de cei care au ținut o cană cu cafea rece. Într-o altă fază a studiului, cei care au ținut în mână o pernă terapeutică fierbinte au fost mult mai înclinați să aleagă un cadou pentru altcineva, și nu pentru propria persoană, decât cei care au ținut același obiect, dar rece.

elle.ro

Distribuie articolul: