Durerile menstruale pot fi ușurate atunci când mănânci alimentele potrivite. O dietă alimentară sănătoasă și exercițiile fizice te vor ajuta să suporți mai bine acea perioadă a lunii. Iată lista cu 9 alimente care te vor ajuta să lupți contra durerilor menstruației.

Ciocolata neagră

Acum nu mai ai nevoie de o scuză pentru a te răsfăța. Nu numai că ciocolata neagră îți satisface pofta de dulce în timpul menstruației, dar este bogată în potasiu, care îți ajută mușchii să funcționeze, ameliorând crampele menstruale.

Ouăle

Ouăle sunt o modalitate excelentă de a combate sindromul premenstrual. Vitaminele D, B6 și E ajută la reducerea simptomelor ciclului.

Ghimbir

Ghimbirul  ajută la ameliorarea inflamației și a durerii asociate cu crampele menstruale și este adesea folosit pentru a calma stomacul deranjat, un simptom cu care multe dintre no se confruntă în această perioadă a lunii.

Ananasul

Vitaminele din ananas ajută la relaxarea mușchilor, fiind o soluție excelentă pentru a combate crampele menstruale.

Bananele

Bananele ar putea fi răspunsul la calmarea crampelor menstruale. Plin de potasiu, acestea pot ajuta la prevenirea durerilor musculare și la combaterea senzații de balonare.

Somonul

Dacă încă te lupți cu crampele, încearcă să mănânci somon. Acesta este bogat în acizi grași, ceea ce ajută la crampele menstruale. Este o sursă de vitamina D, care ajută la absorbția calciului (un mineral care menține mușchii) și plin de B6, care te poate face să te simți bine din punct de vedere emoțional.

Apa

E important să te hidratezi în orice zi. Apa este esențială pentru ca organismul tău să funcționeze. Se recomandă să bei și mai multă apă în această perioadă a lunii deoarece te poate ajuta atunci când ești balonată și să suporți mai bine crampele.

Alimentele pe care trebuie să le eviți în perioada menstruației

Cafeaua

Cofeina poate provoca retenție de apă, balonare și dureri de cap, toate acestea fiind oricum adesea prezente atunci când ești la menstruație.

Alcoolul

Poți să bei alcool în perioada menstruației? Ei bine, pe scurt, consumul de alcool poate agrava durerile de cap, poate provoca balonare și te poate deshidrata. De asemenea, ar putea provoca probleme digestive, cum ar fi diareea.

Zahărul

Te încurajăm  să mănânci ciocolată și înghețată. Însă nu prea mult. Dacă deja ai o dispoziție oscilantă, supraîncărcarea cu zahăr nu va face decât să înrăutățească acest lucru.

Sarea

La fel ca și cofeina, consumul excesiv de sare (de exemplu, consumul de alimente procesate) poate provoca retenție de apă și balonare.

Alimente picante

Alimentele picante te pot provoca diaree, dureri de stomac și greață.

Carnea roșie

Carnea roșie conține un nivel ridicat de prostaglandine. Corpul tău produce deja prostaglandine în timpul menstruației (contracția uterului și desprinderea mucoasei). Excesul de prostaglandine provoacă crampe.

Distribuie articolul: