Aproape toată lumea visează să aibă un zâmbet frumos și alb ca zăpada. Cu toate acestea, nu este importantă doar îngrijirea adecvată și vizitele regulate la dentist, dar și alimentația contribuie la un zâmbet frumos. Unele produse conțin substanțe care ajută la albirea smaltului dinților. Iată cinci dintre cele mai utile produse pentru dinții tăi.

Căpșuna

 

Căpșunile sunt adesea văzute pur și simplu ca o delicatesă, uitând complet de gama sa vastă de proprietăți utile. În ciuda culorii sale roșii aprinse, acest fruct este un excelent înălbitor natural. Explicația este că căpșunile conțin acid malic – o substanță care ajută la distrugerea plăcii moale și la albirea smalțului dentar. În plus, sunt o sursă excelentă de antioxidanți și conțin: Vitamina C și carotenoizi.

Merele

 

Consumul regulat de mere nu numai că va face smalțul mai alb, dar va ajuta și la prevenirea formării tartrului. Cel mai important, nu uita să te speli pe dinți imediat după ce ai mâncat un măr: dacă particulele acestuia rămân în gură mai mult timp, acidul malic va începe să acționeze prea puternic și poate deteriora smalțul.

Seminte și nuci

 

Nucile și semințele sunt un alt aliment benefic pentru frumusețea dentară. Ele curăță eficient suprafețele moi de placă și previn formarea de pete întunecate pe smalț. În plus, este o sursă excelentă de vitamine și minerale de care organismul tău are nevoie pentru a funcționa.

Portocale

 

Dacă consumi des acest fruct, el te va ajuta la albirea dinților. Este o sursă bogată de acizi ascorbic, citric și pectic, care sunt excelente pentru îndepărtarea plăcii și a petelor întunecate pentru un efect natural de albire.

Țelină

 

Alimentul favorit al tuturor adepților unui stil de viață sănătos, acesta te va ajuta nu numai la menținerea unei greutății, ci și la îmbunătățirea frumuseții și a sănătății cavității bucale. Ajută dinții să facă față plăcii întunecate și luptă activ împotriva bacteriilor din cavitatea bucală. Dacă țelina pură nu are un gust bun pentru tine, încearcă să o adaugi în sucul proaspăt stors din portocale și mere. Vei primi o băutură gustoasă și sănătoasă pentru dinții tăi.

Care aliment din listă îl consumi cel mai des?

 

Distribuie articolul: