Vrei mușchi puternici și tonifiați? Trebuie să te antrenezi din greu pentru a atinge acest fapt, dar trebuie și să mănânci corect. În articolul de astăzi vă vom arăta cele mai bune alimente pentru mușchii puternici.

Mulți își doresc un corp ferm și musculos. Acest lucru necesită nu numai un antrenament intens, ci și o dietă potrivită. Alimentele bogate în proteine ​​care furnizează mușchilor materiale de construcție sunt deosebit de importante pentru construirea mușchilor. Pentru ca un aliment să fie potrivit pentru construirea și întărirea mușchilor, acesta trebuie:

Au un conținut ridicat de proteine ​​de înaltă calitate
Există alimente care conțin proteine ​​pe care organismul le poate transforma mai bine în propriile proteine.

Cele mai bune 11 alimente ale noastre pentru creșterea mușchilor îndeplinesc criteriile de mai sus. Nu numai că sunt bogate în proteine, dar au și o compoziție bună de aminoacizi și au un conținut scăzut de grăsimi.

1) Brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi
Brânza de vaci cu conținut scăzut de grăsimi este probabil cel mai popular produs alimentar pe scena fitnessului. Și pentru un motiv întemeiat: este bogat în proteine, dar sărac în grăsimi și carbohidrați. Brânza de vaci cu conținut scăzut de grăsimi este o sursă de proteine ​​de foarte înaltă calitate, la preț redus. De asemenea, este foarte potrivit pentru construirea mușchilor, deoarece constă din 80% cazeină și 20% proteine ​​din zer.

 

2) File de piept de pui
Fileul de piept de pui are o valoare biologică ridicată și oferă o porție bună de proteine. De asemenea, pieptul de pui are un conținut foarte scăzut de grăsimi și poate fi combinat excelent. Fileul de piept de pui conține aproximativ 23 de grame de proteine ​​și 100 de calorii la 100 de grame.

3) Linte
Nu trebuie să fie întotdeauna carne. Chiar și vegetarienii și veganii pot construi mușchi. Lintea conține aproape toți aminoacizii esențiali și este pur vegetală. Dacă sunt combinate cu cereale integrale, precum pâinea sau pastele, se obține o valoare biologică ridicată.

4) Carne de vită
Bucățile de carne de vită cu conținut scăzut de grăsimi sunt foarte recomandate pentru mușchii tăi. 100 de grame de file de vită oferă aproximativ 21 de grame de proteine ​​și 110 de calorii.

 

5) Naut
Nautul ofera o multime de proteine ​​si fibre vegetale. Combinația cu produse din cereale integrale mărește valoarea biologică și face din năut un aliment puternic pentru construirea musculară. Un alt punct în favoare este că pot fi folosite într-un mod foarte versatil în bucătărie.

Fie ca salata rapida, curry de naut, fie intr-un vas de tigaie cu carne tocata, nautul merge mereu bine. 100 de grame de năut conservat conțin aproximativ 7 grame de proteine ​​și 110 calorii.

6) Păstrăv
Păstrăvul este un pește de apă dulce bogat în proteine. Acest pește nativ oferă proteine ​​​​de înaltă calitate, ușor digerabile și vitamine B1, B2, B6, C, A și E. De asemenea, conține calciu, fier, potasiu, magneziu, sodiu și fosfor. O adevărată bombă nutritivă. Păstrăvul poate fi preparat în multe moduri diferite. Puteți să-l grătar, să prăjiți, să-l braconați, să-l afumati etc.

Păstrăvul afumat cu pâine integrală proaspătă și legume, de exemplu, este o gustare perfectă pentru creșterea mușchilor între mese.

7) Tofu
Tofu este o alternativă excelentă la carne. Chiar dacă compoziția de aminoacizi nu este atât de mare, conține toți aminoacizii esențiali. Pe lângă proteinele vegetale de înaltă calitate, tofu oferă și fier, calciu și magneziu. Poate fi folosit foarte variat in bucatarie.

Deoarece există diverse tipuri de tofu, aveți o selecție excelentă pentru diverse preparate de fitness. Tofu conține aproximativ 11 grame de proteine ​​și 100 de calorii la 100 de grame.

8) Mei
Meiul este un aliment care, pe lângă proteinele de înaltă calitate, oferă o mulțime de carbohidrați sănătoși. De asemenea, conține mult fier și magneziu. Ambele minerale sunt foarte importante pentru dezvoltarea musculară. Quinoa este foarte asemănătoare cu meiul, de altfel.

Bineînțeles că le poți folosi și ele, dar varianta casnică este întotdeauna mai ieftină. Meiul și quinoa au gust deosebit de bun într-un castron delicios sau într-un fulgi de ovăz fructat. 100 de grame de mei conțin aproximativ 11 grame de proteine ​​și 350 de calorii.

9) Somon
Somonul, spre deosebire de alte alimente, are puțin mai multă grăsime. Cu toate acestea, grăsimile din somon sunt foarte sănătoase pentru organism. Conține mulți acizi grași Omega 3.

Dar, desigur, somonul oferă și proteine ​​de înaltă calitate. De asemenea, conține vitamina D, vitamine B, iod și potasiu. 100 de grame de file de somon au aproximativ 20 de grame de proteine ​​cu aproximativ 180 de calorii.

10) Iaurt grecesc cu conținut scăzut de grăsimi
Iaurtul grecesc conține de două ori mai multe proteine ​​decât iaurtul convențional. Compoziția sa de aminoacizi este perfectă pentru construirea mușchilor. Asigurați-vă că cumpărați iaurt grecesc cu conținut scăzut de grăsimi.

În orice caz, cumpărați o variantă naturală și nu una dintre cele care vin cu „fructe”, întrucât aceste produse tind să conțină mult zahăr. 100 de grame de iaurt grecesc cu 2% grăsime conțin aproximativ 8 grame de proteine ​​și 66 de calorii.

11) Ton
Tonul are o compoziție foarte bună de aminoacizi și oferă acizi grași Omega 3. Prin urmare, este cel mai potrivit pentru construirea mușchilor. Mai ales practic este tonul conservat.

Dar asigurați-vă că cumpărați ton în suc propriu sau în ulei de măsline. Uleiul de floarea soarelui este de obicei mult mai scăzut și conține o mulțime de acizi grași Omega 6.

Distribuie articolul: