Ai observat că îți cade părul mult în ultima vreme? Nu vă faceți griji. Un motiv în ceea ce privește căderea părului este de schimbările pe care le suferă organismul în perioada postpartum. Vă oferim cheile pentru a preveni căderea părului prin dietă.

Este foarte frecvent ca proaspetele mamici, dupa naștere, să observe căderea părului ca urmare a reajustării organismului la normal, după ce au suferit multiple modificări experimentate in timpul sarcinii și în momentul nașterii. Această cădere a părului, foarte frecventă în perioada postpartum, poate fi ridicată de schimbările sezoniere. În timpul iernii, părul este afectat de frig, în timp ce când vine primăvara corpul profită de ocazie pentru a-l reînnoi.

Reînnoirea părului este ceva foarte comun la toate femeile. Părul trece printr-un ciclu de viață circular care trece prin diferite faze, de la reînnoire până la pierdere. Pe lângă schimbările experimentate de organism în timpul sarcinii, acestea au ca rezultat creșterea căderii părului în faza postpartum. Acest lucru este temporar, dar poate fi foarte enervant. Din acest motiv, este indicat sa achizitionati tablete special formulate pentru a preveni caderea parului. In plus, poti consuma si anumite alimente bogate in vitamine si nutrienti de care parul are nevoie pentru a-si promova cresterea si puterea si astfel a preveni pierderea lui.

De ce are nevoie părul pentru a fi puternic?
Părul are nevoie de vitaminele A, B și C și de minerale, fier, cupru, zinc, biotină și acid folic pentru a arăta puternic, strălucitor și sănătos.

  • Vitaminele A, B și C sunt în următoarele alimente: ficat și carne de organe în general, produse lactate, orez, grâu, portocale, mere, morcovi, kiwi, ovăz și grapefruit.
  • Fierul. Este foarte important, deoarece ajută la menținerea sănătoși a foliculilor de păr. Unele dintre alimentele care conțin fier sunt lintea, năutul, spanacul, țelina, stridiile și scoici.
  • Cupru. Acționează ca un antioxidant și ajută la prevenirea căderii părului. Următoarele alimente îl conțin, printre altele: nuci, alune, cacao, ciuperci, soia și leguminoase.
  • Zinc. Unele surse de zinc sunt sparanghelul, vinetele, năutul, bananele, smochinele sau germeni de grâu.
  • Biotina. Biotina este esențială pentru sănătatea părului, a pielii și a unghiilor și se găsește în derivații din lapte, căpșuni sau drojdia de bere.
  • Acid folic. Se găsește în sucul de portocale, sparanghel, broccoli, sfeclă și avocado.
  • Aminoacizi cu sulf. Deficitul de aminoacizi cu sulf din organism face ca parul sa para slabit. Aminoacizii se găsesc în carne, pește, ouă, produse lactate și leguminoase.

Distribuie articolul: