În timp ce căderea unei anumite cantități de păr este perfect normală, adunarea unor mănunchiuri considerabile poate reprezenta o situația ceva mai dificilă. În acest caz, ar trebui să identifici care este principala cauză a căderii părului în mod neașteptat și mult prea frecvent.

Care sunt factorii care influențează căderea părului?

Cauzele căderii părului diferă de la persoană la persoană. În timp ce în unele cazuri factorii externi pot fi responsabili, probleme precum situații medicale serioase, lipsa unei nutriții corespunzătoare și factori de natură ereditară, sunt, de asemenea, cauze importante care duc la căderea părului în cantități mari la majoritatea pacienților. Iată care sunt câțiva dintre factorii care ar putea cauza căderea prematură a părului la femei:

Factori ereditari

Dacă părinții tăi au avut probleme cu căderea părului, este destul de posibil să ți se întâmple și ție. Deși acest lucru este mult mai evident în cazul bărbaților, se întâmplă să afecteze și femeile.

Schimbări hormonale

Schimbările hormonale în corp cresc sensibilitatea foliculilor părului, slăbește rădăcinile și cauzează căderea părului în exces. Menopauza, chistul ovarian, hipotiroida, hipertiroida etc., aduc modificări în echilibrul hormonal din organism, provocând, în final, căderea părului.

Sarcina

Majoritatea femeilor însărcinate experimentează deshidratarea frecventă, oboseală și dezechilibru hormonal. Acest lucru crește sensibilitatea foliculilor părului, creând și condiții nefavorabile pentru scalp. Căderea părului poate continua o perioadă chiar și după sarcină.

Stresul

Pierderea excesivă în greutate, depunerea efortului fizic și stresul constant determină deshidratarea corpului. Acest lucru duce la hrănirea insuficientă și necorespunzătoare a foliculilor părului, cauzând căderea lui.

Infecții ale scalpului

Infecțiile de natură bacteriană, virală sau fungică, precum seborrhea dermatitis sau psoriasis, pe suprafața scalpului pot slăbi rădăcinile și distruge foliculii părului, cauzând subțierea firului de păr, rupere și căderea lui.

Alopecia Areata

Aceasta este o boală autoimună în care sistemul imunitar confundă părul cu un contaminant străin și începe să atace foliculii părului, provocând căderea lui. Din păcate, nu există tratament pentru această boală, iar 10% dintre persoanele care o au, suferă de cădere permanentă a părului.

Medicamente și tratamente

Anumite medicamente pot avea efecte secundare, iar de cele mai multe ori, afectează foliculii părului, provocându-i căderea. Tratamente precum chimioterapia pentru tratarea cancerului, steroizii și medicamentele pentru tiroidă, probleme ale inimii, depresie etc., sunt cunoscute ca fiind responsabile pentru căderea extremă a părului.

elle.ro

Citește și: Culoarea de păr care se poartă în 2019

 

Distribuie articolul: