Zona abdominală ne dă cele mai mari bătăi de cap atunci când dorim să slăbim. Uneori nici sportul, nici dieta echilibrată pare să nu ajute. Totuși există câteva alimente pe care ar trebuie să le includem mai des în meniu și care sunt de mare ajutor în lupta noastră cu burtica.

Grăsimea abdominală, cunoscută și sub denumirea de grăsime viscerală, este extrem de periculoasă, această acoperind majoritatea organelor vitale, menționează doc.ro.

Diabetul de tip 2 și afecțiunile cardiovasculare sunt boli la care te expune grăsimea abdominală. Așadar, nevoia de a scăpa de acest tip de grăsime nu este numai de ordin estetic, ci este foarte importantă și pentru sănătatea ta.

Iată ce alimente nu trebuie să lipsească din dieta ta, dacă vrei să scapi de grăsimea viscerală:

Leguminoasele – bogate în proteine, însă sărace în calorii și grăsimi, leguminoasele precum lintea, mazărea ori fasolea sunt alimente pe care trebuie să le introduci în alimentația ta. Sursele sănătoase de proteine contribuie la mărirea masei musculare, accelerează metabolismul și îmbunătățesc funcționarea organismului. Bineînțeles, acestea vor fi preparate prin fierbere sau la aburi, niciodată prăjite.

Ciupercile – cu o densitate calorică mică, însă bogate în cantitatea de apă, ciupercile conțin și multă vitamina D. Acestea te pot ajuta să scapi de grăsimea abdominală și să îți menții silueta impecabilă. Le poți consuma în supe, sosuri sau în salate și sandvișuri.

Fructele – conțin multe vitamine și minerale și te pot ajuta să slăbești. Ai grijă, însă, să nu exagerezi cu cantitățile consumate. E suficient să înlocuiești gustările nesănătoase dintre mese cu porții de fructe proaspete precum citricele, merele, pepenele sau strugurii. Atenție însă la sucurile din fructe, care nu numai că îți sabotează încercările de a slabi, însă totodată favorizează acumularea grăsimii la nivelul abdomenului.

Spanacul și alte legume verzi – spanacul, varză Kale și broccoli sunt doar câteva exemple de legume verzi pe care ar trebui să le introduci în dietă dacă vrei să slăbești. Acestea conțin minerale, vitamine, dar și fibre din belșug. Asta înseamnă că te vor împiedica să mănânci în exces, însă totodată vor accelera metabolismul.

Fulgii de ovăz – și ovăzul este bogat în fibre dietetice insolubile, ceea ce înseamnă că îți va potoli foamea, fără însă să aducă un aport caloric mare. Mănâncă ovăzul dimineața, la micul dejun, împreună cu nuci sau unt de arahide, pentru o doză de proteine.

Semințele de chia – sursă importantă de proteine, dar și de grăsimi sănătoase, acestea te ajută să slăbești și îți reglează totodată tranzitul intestinal. Două linguri de semințe de chia conțin până la 10 grame de fibre dietetice – mare atenție, însă, să nu exagerezi cu cantitatea consumată, întrucât poți avea de-a face cu constipatia.

Ouăle – dacă îți începi ziua cu un mic dejun pe baza de ouă, ai șanse mai mari să scapi de grăsimea abdominală. Fierbe-ți două ouă și mănâncă-le alături de legume proaspete și o felie de pâine prăjită. Până la orele amiezii nu îți va fi foame și nici nu vei fi tentat să mănânci gustări nesănătoase.

Ardeiul iute – condimentează-ți mâncarea cu ardei iute, fie el roșu sau verde, întrucât accelerează metabolismul și grăbește arderile. Fă-ți un obicei din a mânca preparatele așezonate cu ardei iute sau cu fulgi de chili și vei observa diferența în câteva săptămâni.

Nu uita că exercițiile fizice sunt extrem de importante în lupta cu kilogramele și cu grăsimea viscerală. Practică sport în paralel cu dieta sănătoasă, creează un deficit caloric si hidratează-te corespunzător, iar grăsimea de pe abdomen se va topi văzând cu ochii.

Lupta nu va fi una ușoară, dar nici imposibil de câștigat. Cu perseverență și motivație vei reuși să-ți împlinești planul, iar dacă simți că nu reușești de una singură, atunci poate e cazul să apelezi la un medic nutriționist și la un antrenor de fitness.

Distribuie articolul: