Cu siguranță, viața este complexă și fiecare dintre noi funcționează diferit, însă există câteva elemente comune, care ne vor ajuta să trecem mai ușor prin momentele grele și se ne bucurăm mai mult de clipele plăcute. În plus, acestea ne ajută să ne descurcăm mai bine în orice situație ne-am afla.

Iată 7 trucuri care ne vor face viața mai ușoară.

1. Pune întrebări

Nu înțelegi ceva din ce ți se explică? Pune întrebări. Nu numai că vei părea cu adevărat interesată, dar vei putea rezolva mai repede și mai ușor situația. Ai vrea să știi mai multe despre o persoană, dar nu știi cum să o abordezi? Pune întrebări generale, prin care să deschizi subiecte de conversație. Vei crea impresia de persoană prietenoasă și deschisă, iar acest lucru te va ajută să legi relații mult mai ușor.

După cum poți vedea, întrebările nu sunt stupide, așa cum poate ai fost determinată să crezi. Din contra, ele te pot ajuta în foarte multe contexte!

2. Fii drăguță față de persoanele pe care le întâlnești

O atitudine blândă, caldă și prietenoasă te va duce foarte departe în viață. Nu numai că îți va fi mai ușor să te împrietenești cu cei din jurul tău, dar vei obține avantaje în tot felul de situații. De exemplu, dacă vei fi drăguță față de oamenii care lucrează în client service, vei avea mult mai multe șanse să îți rezolvi problema sau să ai parte de servicii excelente. De fiecare dată!

3. Spune „ai dreptate” în loc de „știu”

Este un truc discret și simplu, dar care te va ajuta să îți prezinți inteligența fără să pari arogantă. În plus, îi va oferi interlocutorului o stare bună și o confirmare, în loc să-l facă să se simtă inferior. Câștigul este de ambele părți!

4. Refuză fără să oferi zeci de scuze și de explicații

De multe ori, simțim nevoia să ne justificăm excesiv atunci când trebuie să refuzăm ceva. De cele mai multe ori, interlocutorul nu vrea decât să audă răspunsul tău final. Scuzele și explicațiile lungi nu folosesc, de fapt, nimănui, așa că poți renunța la ele (mai ales atunci când te chinui să le inventezi!).

5. Răspunsul corect pentru orice compliment este „mulțumesc”

Nu știm cine ne-a învățat să refuzăm complimente sau să le minimizăm, însă este o practică neinspirată, care nu aduce beneficii nimănui. Dimpotrivă, atunci când contracarăm un compliment, putem face persoană respectivă să se simtă prost, în timp ce stimă noastră de sine scade. Așadar, dacă cineva te admira astăzi, primește laudele și spune doar „mulțumesc”. Atât tu, cât și interlocutorul, vă veți simți mult mai bine decât în situația de mai sus!

6. Recunoaște de fiecare dată când greșești

Când comitem o greșeală, în viața personală sau la birou, avem tendința de a o ascunde sau acoperi cât mai bine, pentru a evita feedbackul negativ și dezamăgirea celor din jur. În realitate, o persoană care își asumă greșelile și vorbește deschis despre ele va fi întotdeauna mult mai apreciată și mai respectată de ceilalți. Fără excepții!

7. Mimarea încrederii în sine chiar funcționează

Expresia fake it til you make it nu se aplică în toate cazurile, însă când vine vorba despre stimă de sine, este o mantra excelență. O mulțime de studii au demonstrat că persoanele care se prefac că au încredere în ele și pășesc astfel într-o încăpere chiar vor avea, pe parcurs, acea încredere pe care o mimează. Așadar, încearcă și tu!

Sursa: Andreearaicu.ro

Foto: Pexels.com