Dacă la început cultivarea plantelor la ghiveci era doar preocuparea oamenilor bogați, acum metoda este accesibilă tuturor. Plantele și florile sunt accesorii vii pentru spațiile interioare și grădină. Acestea adaugă culoare și vitalitate prin textura și naturalețea lor. Pentru a asigura viața și creșterea sănătoasă a plantelor ai nevoie de ghivece care să le asigure cantitatea optimă de apă. În magazinele Metro Chișinău le găsești într-o gamă largă de produse pentru grădinărit, la un preț accesibil. Le poți explora chiar de acasă, într-un catalog Metro online, special dedicat acestor produse. Astfel, poți planifica de înainte ce vrei să procuri pentru grădina ta.

7 tipuri de ghivece ce asigură rezistență și viață plantelor pentru o perioadă îndelungată

În magazinele Metro Chișinău vei găsi mai multe tipuri de ghivece. Cele din plastic sunt preferate de către clienții noștri fideli, pentru calitatea superioară și preț rezonabil.

Ghiveci de tip Lido sau window box

Sunt disponibile mai multe culori: alb, verde, teracot. Fiind confecționate din material de plastic transparent, acestea sunt ușoare, dotate cu sistem auto de absorbție, au un diametru convenabil: lungime – 600mm și înălțime – 165mm. Datorită designului multifuncțional nu necesită udarea permanentă. El este alcătuit dintr-un ghiveci cu funcție de drenare pentru umiditate optimă și alimentare cu oxigen la rădăcini. Mai conține în partea de jos a vasului o fereastră transparentă pentru controlul nivelului de apă și trapa de alimentare.

  • Solo – ghivece suspendate

Sunt perfecte pentru florile de primăvară-vară. Fiind extrem de ușoare, ușor de întreținut și accesibile la preț, sunt alegerea ideală pentru plantele suspendate și de exterior.

Ghiveci Latina

Ghivecele latina conțin un vas interior cu funcție de drenare pentru umiditate optimă și alimentare cu oxigen la rădăcini, o casetă de drenaj montată în interior ce reglează umiditatea solului, precum și un ghiveci mască cu un rezervor de apă și fereastră transparentă pentru controlului nivelului de apă. Partea exterioară conține și o trapă de alimentare. Este un accesoriu foarte comod și funcțional. Ghivecele din plastic sunt cele mai populare, deoarece sunt extrem de comode, ușor de transportat, nu se sparg, sunt recomandate pentru plantele care tolerează excesul de apă.

Ghiveci Deco

Ghiveciul Deco conține un vas interior cu funcție de drenare, un ghiveci mască și un capac la fund pentru evacuarea excesului de apă, de asemenea, o fereastră transparentă pentru controlul de apă. Pe lângă funcționalitate este și un vas foarte frumos, ce poate deveni un ornament delicat în casa ta. Disponibil în mai multe culori: lime, crem, transparent, morcoviu.

Ghiveci Arte

Este alcătuit din două părți, în interior are un ghiveci pentru alimentarea cu oxigen și apă și un ghiveci mască cu un rezervor de apă. Este mic, compact și foarte atractiv. Disponibil în mai multe culori, de la transparent la roșu sidefat. Acest ghiveci este ideal pentru florile de cameră de dimensiuni mici și mijlocii.

Ghiveci din plastic – Finezja

Este tipul mare de ghiveci, ce poate transforma o simplă plantă într-o decorațiune forte a casei, terasei și grădinii. Indiferent de locul amplasării, acest ghiveci prin designul elegant și dimensiunile impunătoare devine centrul atenției. Un alt avantaj al unui ghiveci de dimensiuni mari este faptul că într-un vas mare, solul se usucă mai încet, astfel planta rezistă mai mult. Acest vas se încadrează perfect într-un interior modern, se întrețin ușor și are o durată de viață nelimitată.

Ghiveci din ceramică

Sunt disponibile două stiluri: creta și arăbească. Ghivecele din ceramică sunt considerate cele mai rezistente pentru plante. Sunt perfecte pentru decorul de grădină, pentru terasă și spațiile deschise. Acest model poate găzdui o gamă largă de flori sau alte plante. Un avantaj este că vasele din ceramică păstrează mai multă umiditate la rădăcina plantei și sunt indispensabile pentru arbuști sau plante de dimensiuni mari.

Pentru mai multe detalii, nu ezita să vizitezi magazinele Metro Moldova. Consultanții de pe raion te vor ghida și vei alege exact produsele de care ai nevoie, din multitudinea de opțiuni disponibile.

P

Distribuie articolul: