Tunsoarea bob este una dintre cele mai apreciate în ultimii ani. Acest lucru se datorează faptului că se potrivește oricui, indiferent de textura părului sau forma feței. Versatilitatea acestui look este principalul motiv pentru care numeroase femei, inclusiv staruri, au ales o tunsoare bob. Potrivit Andreearaicu.ro, chiar dacă a fost un trend major în 2019, această tunsoare rămâne o tendința importantă și în 2020.

Vestea bună este că poți reinventa foarte ușor un bob prin simpla schimbare a modului în care îl coafezi. De la cărările pe o parte, părul dat după urechi, bretonul sau chiar accesoriile pentru par, ai la îndemână multiple variante de a oferi un aer fresh tunsorii tale bob.

Descoperă șapte moduri în care poți aranja tunsoarea bob în 2020:

Părul dat după urechi

Părul întins cu placă și dat după urechi este tot ceea ce îți trebuie pentru a reinventa un bob cu vârfuri drepte precum cel purtat de actrița Lucy Boynton. Aplică un spray pentru protecție termică, îndreaptă părul cu placă, trasează o cărare dreapta pe mijloc și da-ți părul după urechi. Este una dintre cele mai simple modalități de a obține o coafură elegantă dacă eșți tunsă bob.

Foto: Getty Images

Părul dat pe spate

Credeai că este imposibil să-ți mai strângi părul și să-ți eliberezi chipul odată ce te-ai tuns bob? Există un truc care îți permite să faci acest lucru. Actrița Camilla Belle poartă părul dat pe spate atunci când vrea să-și evidențieze ochii – o coafură bob care ți se potrivește mai ales dacă ai fruntea mică. Hairstilistul sau a folosit placă de par pentru a-i îndrepta părul și a aplicat un produs de fixare pentru a-i oferi acel aspect neted de par ud.

Bucle retro

O altă varianta excelență de a obține o coafură elegantă dacă ai o tunsoare bob este să apelezi la onduleuri retro, în stilul old Hollywood. Actrița Zoey Deutch arată minunat atunci când apelează la această coafură. Vei obține aceleași bucle bine definite cu aspect retro dacă folosești un ondulator de păr cu diametru de 2,5 centimetri. Cărarea pe o parte și bretonul prins în buclă accentuează afectul retro al acestei coafuri.

Cărare pe o parte

Reese Witherspoon a purtat la Globurile de Aur 2020 o coafură inspirată de stilul anilor ’60. Actrita și-a coafat bobul drept optând pentru efectul wet look și o cărare perfect dreaptă pe o parte. Inspirația retro se face remarcată în special în cazul vârfurilor ușor întoarse în exterior. Pentru o strălucire de invidiat, alege un serum special sau un ulei de păr.

Foto: Getty Images

Părul prins la spate

Dacă părul tău nu este suficient de lung pentru a-l prinde pe tot într-o coadă la spate, poți apela la o improvizație precum cea realizată de hairtsilistul actriței Lucy Hale. Vedeta a purtat la Gala Critics Choice Awards 2020 o coafură inedită, cu o parte din păr prins la spate și o parte liber. Cărarea dreaptă și părul perfect netezit au transformat această coafură într-una deosebit de elegantă.

Foto: Getty Images

Onduleuri lejere

Secretul unor onduleuri lejere, cu aspect natural, nu este ondulatorul de păr sau bigudiurile. Placa pentru întins părul te poate ajuta să obții un look precum cel al cântăreței Dua Lipa. Împarte bobul în câteva secțiuni și folosește placa pentru a realiza onduleuri discrete în formă de S. Aplică un spray pentru texturare care va amplifica aspectul lejer și relaxat al onduleurilor tale.

Foto: Getty Images

Schimbarea cărării

Să-ți reinventezi coafură poate fi atât de simplu precum schimbarea părții pe care îți faci de obicei cărarea. Cărarea pe o parte are capacitatea de a oferi mai mult volum părului tău. Iar în cazul în care ai părul creț și alegi o cărarea adâncă pe o parte, acest efect este amplificat. Actrița britanică Gugu Mbatha-Raw este exemplul perfect.

Foto: Getty Images

Sursa: Andreearaicu.ro

Vezi și: Xenia Deli și-a vopsit părul și l-a tuns mai scurt ca oricând! Îți place noua coafură? (Foto)

Distribuie articolul: