1. Înainte de spălarea părului e neapărat să-l piepteni bine.

2. Nu se recomandă să speli părul cu apă prea fierbinte sau prea rece. Cea mai potrivită temperatură este de 35-45 C. Cu cât părul e mai gras cu atât mai rece trebuie să fie apa.

3. Nu ar trebui să aplici șampon pe părul uscat. Inițial se udă părul, apoi după ce storci pe palmă puțin șampon îl aplici lent pe scalp, apoi pe toată lungimea părului.

4. Săponește părul de minim două ori. Asta pentru că la prima aplicare a șamponului speli murdăria de pe păr, iar la a doua are loc efectul de tratare a părului.

5. În timpul șamponării, ar trebui să faci mișcări de la rădăcini spre vâruri.

6. Nu uita, de asemenea că după aplicarea șamponului sau a altor produse cosmetice pe păr e nevoie să speli din abundență cu apă.

7. Se spune că părul bine pieptănat până la spălare va fi ușor de periat și după spălare. Astfel că se recomandă să pieptăni părul scurt de la rădăcini, iar cel lung de la vârfuri.  Nu pieptăna părul ud, iar dacă totuși e nevoie urgentă, fă-o, dar nu cu un pieptene din metal.

8. Cea mai bună uscare de păr este cea naturală, uneori cu ajutorul prosopului încălzit. Nu se recomandă utilizarea uscătorului, însă dacă circumstanțele te obligă, atunci ar trebui să o faci cu aer rece, ținând uscătorul la o distanță de 40 de centimetri.

9. Cum alegi produsul potrivit

În primul rând să vorbim de ce nu se recomandă să speli părul cu săpun. Acesta distruge stratul protector al firului de păr. După spălare, părul va fi uscat și lipsit de viață. Pentru asta există șamponurile care au un mediu ușor acid, firesc pentru pielea și părul nostru.

10. Pentru a alege un șampon, folosește un truc de bază: citește antent textul de pe ambalaj și utilizează doar acel șampon care este potrivit tipului tău de păr.

11. Este important să utilizezi corect produsul potrivit tipului tău de păr. Dacă aplici șamponul pentru părul vopsit și deteriorat, în timp ce al tău este natural, îți poți distruge coafura.

12. Înțelegi dacă șamponul este eficient doar atunci când, după spălare ai un păr impecabil de curat, fără pic de grăsime, care strălucește și se piaptănă ușor.

13. Pentru ca să înțelegi când șamponul nu-ți este potrivit e nevoie de doar o singură spălare.

14. După ce ți-ai spălat părul cu șampon, se aplică balsam. Se recomandă aplicarea șamponului și a balsamului de aceeași marcă. Balsamul se ține pe păr 1-2 minute, apoi se spală din abundență.

 

Distribuie articolul: