După 10 ani de lucru ca fotografă, dintre care ultimii 5 plini de colaborări frumoase cu clienți atât locali, cât și internaționali, Elena Andronache este gata să împărtășească experiența sa cu toți doritorii. Fotografa se va împărți cu toate într-un curs online, iar nouă ne-a dezvăluit cum a crescut și de ce fotografia de produs i-a adus libertatea în creație și în activitate.

O altfel de fotografie – cea jurnalistică

„Am început și eu, cariera mea, așa cum o încep majoritatea fotografilor din Republica Moldova cu fotografia de nuntă și botezuri, dar tot timpul am simțit în sinea mea că pot și că vreau mai mult! În 2012 am decis că vreau să cresc și așa am ajuns să îmi focusez atenția spre fotojurnalism. O dată cu activitatea mea la ea.md și agora.md am descoperit și lumea fotografiei comerciale pe care o făceam la revistă pentru diverse companii locale. Atunci am înțeles că aceasta este nișa spre care vreau să mă focusez și care mă inspiră cel mai mult”, își amintește Elena Andronache.

Platformele de freelacing – colacul salvator

„Acumulând multă experiență de lucru cu companiile și clienții de pe piața locală am început a visa cu ochii deschiși la o carieră pe internațională, cu toate că cu greu îmi imaginam cum aș putea face acest lucru fiind încă studentă și aflându-mă în Moldova.
Însă am găsit o modalitate cum să-mi îndeplinesc și acest vis. Astfel am ajuns să colaborez pe plan internațional cu diverse companii din întreaga lume prin intermediul unei platforme de freelancing”, mai dezvăluie fotografa.

Avantajul unui job liber și creativ

Pot descrie viața mea ca o continuă călătorie spre creștere și dezvoltare atât pe plan spiritual cât și pe cel profesional. Și tocmai din acest motiv în anul 2018 am decis să emigrez în Regatul Țărilor de Jos pentru a-mi continua studiile. Odată cu emigrarea în Regatul Țărilor de Jos, am fost nevoită ca, pe lângă studii, să și lucrez pentru ca să mă pot întreține și pentru ca să-mi pot achita facturile. Anume în acele momente am înțeles cât de norocoasă sunt că am o activitate pe piața internațională, care îmi permite să continui să fac ceea ce îmi place cel mai mult în această viață și că nu sunt nevoită să-mi caut un alt job și să fac ceva ce nu-mi place doar ca să pot supraviețui.

De asemenea am avut posibilitatea să nu renunț la libertatea mea, să cresc continuu ca profesionist și să am parte de colaborări frumoase și de lungă durată  cu companii mari și de renume ca : Johnson & Johnson, Maison Wolfberry, Sorma Group Benelux, Purakai.com, Pelletteria Italiana și alte zeci de companii internaționale”, mai povestește Elena.

Despre cursul „Fotografia de produs”

„Acum, după 10 ani de lucru ca fotografă, dintre care ultimii 5 plini de colaborări cu clienți atât locali, cât și internaționali, după colaborări cu mai mult de 20 de companii, dintre care 12 au revenit pentru noi proiecte foto și campanii comerciale, după peste 150 de proiecte foto realizate cu succes, sunt gata să împărtășesc cu tine experiența mea.

Am elaborat un curs de fotografie de produs,  care va oferi un sprijin puternic, teoretic și practic, pentru toți cei care:

 • adoră fotografia și vor să învețe de la zero a fotografia;
 • doresc să se specializeze în fotografia comercială și cea de produs;
 • pentru fotografii ce vor să se reprofileze spre fotografia comercială;
 • își doresc să învețe a edita și a retușa fotografia de produs clasică și fotografia lifestyle de produs;
 • intenționează să-și construiască o afacere în domeniul fotografiei de produs și să lucreze în domeniul online cu clienți internaționali;
 • visează la o nouă profesie

Acest curs a fost conceput drept răspuns la multiplele cereri venite după lansarea cursului „Up Work în detalii”. Iată o galerie cu lucrările participanților la acest curs.

DUPĂ ACEST CURS:

 • Veți cunoaște totul despre fotografia de produs.
 • Veți cunoaște toată informația necesară despre tipurile de camere foto și despre toate tipurile necesare de lentile.
 • Veți putea seta și fotografia cu orice tip de cameră foto + orice lentilă.
 • Veți cunoaște TOTUL DESPRE COLABORAREA CU CLIENȚII fizici și corporate.
 • Veți învăța cum să vă creați și cum să vă prezentați portofoliul.
 • Veți învăța cum să-ți creezi o audiență și cum să o transformi în clienții tăi.
 • Veți avea o nouă profesie, în baza căruia vă veți putea deschide propria afacere în domeniul creării de conținut.

Datorită activității mele în mediul online și pe piața internațională am reușit să îmi asigur un venit stabil și sunt ferm convinsă că fiecare dintre noi poate face asta, mai ales luând în considerare perioada în care trăim. Dacă ai și tu o dragoste aparte pentru fotografie, dacă visezi la o carieră în mediul online și la colaborări cu companii internaționale atunci acest curs este pentru tine!
Noua grupă startează din 20 august 2020, dar locurile sunt deja limitate.

Așa a fost în prima ediție a cursului