Sărbătorile de iarnă sunt pline de griji, chiar dacă în general, acestea sunt și o mare bucurie. Pentru a nu-ți pierde dispoziția și sentimentul de sărbătoare din cauza lor, îți propunem o listă scurtă, opțională, dar foarte plăcută de treburi, care te vor ajuta să simți adevărata atmosferă de Crăciun.

1. „Let it snow, let it snow, let it snow…” sau pregătește-ți playlist-ul de sărbătoare. Frank Sinatra și colecțiile sale audio de Crăciun sunt elementul, care nu trebuie să lipsească din program. Cei, care nu sunt entuziasmați de bariton și de sunetul ușor al jazzului, pot găsi orice altă muzică de Crăciun într-o varietate de stiluri – de la rock la reggae.

2. Luminițe, cât mai multe luminițe! Într-un cuvânt, decorăm casa de Crăciun. Mergi la magazin și cumpără tot ce clipește, îți dă din ochi, strălucește și „îți zâmbește”: lumânări, luminițe, decorațiuni și pandantive. Lasă casa să strălucească! Principalul lucru este să ai grijă de siguranță și să nu supraîncarci rețeaua electrică, în caz contrar, casa va străluci, dar nu așa cum ți-ai dorit.3. Fă o coroană hand made de Crăciun. Chiar dacă asta nu este un obicei moldovenesc, un asemenea detaliu de decor va crea atmosfera perfectă de sărbătoare. Și nu este necesar să cumperi materiale scumpe. O coroană din crenguțe mici de brad, înfășurate cu o sfoară simplă, va arăta destul de elegant.

4. „O brad frumos, o brad frumos… ”. Împodobirea pomului de Crăciun este o tradiție. Completează această tradiție cu încă una personală – adaugă în fiecare an câte o jucărie făcută cu mâinile tale. Imaginează-ți cum vei povesti apoi urmașilor tăi: „Această jucărie am făcut-o în anul când am început pentru prima dată…” Nu uita să semnezi jucăriile, cine știe cum vei sta cu memoria la 80 de ani.

5. Fă ceva dulciuri pentru Crăciun. Turtele dulci nu sunt doar o tratație, ci o adevărată formă de artă, judecând după câteva fotografii de pe Internet. Dar tu ai știut că, dacă gătești turtele dulci după rețeta clasică, acestea vor fi bune de mâncat și peste cel puțin 90 de zile? Vei putea mânca din ele până în primăvară, în caz că vei dori să-ți amintești de atmosfera Crăciunului, în sensul direct al cuvântului.

6. Vizitează Târgul de Crăciun. Anul acesta, Orășelul de Crăciun se va deschide la Chișinău pe 15 decembrie, pe strada 31 august 1989. La fel ca și anul trecut, oaspeții vor fi așteptați de decorațiuni luminoase, băuturi și bucate calde, magazine cu suvenire și lucrări ale meșterilor populari.

7. Participă la cursa caritabilă „Maratonul de Crăciun by Naturalis 2018”. Anul acesta, organizatorii evenimentului vor colecta fonduri pentru Eva Pismeniuc, de aceea, o parte din costul de participare, va fi acordat familiei pentru reabilitarea fetei. Pentru a te înregistra la cursa de Crăciun, accesează link-ul: https://craciun.md/ru/Register.

Reamintim, cursa, la care pot participa toți doritorii, indiferent de vârstă, va avea loc pe 16 decembrie, la ora 12:00, în Piața Marii Adunări Naționale. Singura condiție pentru această acțiune de caritate este un costum de carnaval!

 

 

Distribuie articolul: