După ce a primit numeroase întrebări cu privire la rutina sa de îngrijire, Cristina Gheiceanu a decis că va dedica această săptămână anume acestui subiect. Bloggerița și-a propus să le povestească prietenelor virtuale tot ce a învățat până în prezent despre îngrijire.

„Am avut norocul să întâlnesc un dermatolog minunat care mi-a răspuns la toate întrebările. Eu făceam atâtea greșeli înainte și sunt sigură că și voi le faceți. Pentru că, din păcate, nu avem o educație în această direcție”, povestește Cristina.

„Dacă crezi că ai ten gras nu înseamnă că nu poți folosi o cremă pentru ten uscat. Indiferent de tipul de ten, toți avem nevoie de o cremă hidratantă bună. Nu vă atribuiți tenul unei categorii pentru că el se schimbă în funcție de mulți factori. Nu știu dacă ați observat, dar uneori când trăim într-o anumită țară, iubim un produs respectiv, iar când ne mutăm cu traiul în altă parte, nu ne mai place acel produs. Ideea este că produsul e același, dar tenul vostru s-a schimbat din cauza climei acelei țări. Când suntem însărcinate, la fel, ori când începem să folosim pilule anticoncepționale. De aceea e important să monitorizați mereu tenul, ca să înțelegeți cum este el acum”, mai spune bloggerița.

Sunt 3 factori la care trebuie să atragem atenția atunci când vine vorba despre piele:

  1. Nu vă atingeți tenul pe parcursul zilei.
  2. Când folosiți fixatorul de păr sau șamponul uscat acoperiți-vă fața. Alfel soluția ajunge pe față, vă blochează porii și vă treziți cu acnee.
  3. Cu cât mai puține produse de îngrijire folosiți, cu atât mai bine. De multe ori 4-5 produse bune sunt suficiente.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Cristina Gheiceanu (@cristinagheiceanu) pe

De asemenea, Cristina a venit cu o listă de greșeli pe care le-am făcut și încă le mai facem cele mai multe dintre noi:

1. Una dintre cele mai mari greșeli este că nu folosim SPF atunci când suntem în interior! Da, din păcate, razele UVA sunt cele care pătrund prin fereastră. Nu provoacă arsuri precum UVB, dar distrug colagenul și provoacă îmbătrânirea prematură a pielii. De aici apar primele riduri!

2. Cuburi de gheață sub ochi… din nou o greșeală. Pielea nu iubește extremele. Nici prea cald și nici prea rece.

3. Cu cât este mai natural un produs, cu atât este mai bine. Din păcate, nu este cazul! Multe creme au în compoziție uleiuri esențiale și parfumuri. Uleiurile esențiale sunt cele care dau un miros plăcut cremei. Efectul imediat poate fi unul care vă place, dar, în timp, uleiurile esențiale fac mai mult rău. Ele pot provoca o iritare mare și pot duce la îmbătrânirea prematură a pielii și pot provoca o mulțime de alte probleme!

4. Scrub pentru față. Scrubul cu particule abrazive, oricât ar fi de fine, nu este bun pentru piele. Doar o irită. La fel ca periile de tip FOREO sau altele din aceeași gamă, trebuie eliminate din rutina zilnică. Haha! Apropos, le-am folosit și eu ceva vreme.

5. Crema de ochi! Cea mai bună cremă pentru ochi este crema SPF pe care o folosești pentru față sau un SPF pentru bebeluși! Va avea grijă să nu permită razelor soarelui să provoace riduri!

6. Îndepărtarea machiajului! Îndepărtarea machiajului trebuie să aibă loc în fiecare seară. Indiferent dacă ai machiaj sau nu!

7. Spălarea feței! Cu cât vă spălați mai puțin pe față, cu atât mai bine. Dermatologii recomandă să o faceți odată pe zi, seara! Dacă aveți prea mult sebum dimineața, folosiți un gel de curățare foarte moale pentru a vă spăla pielea!

Acestea sunt recomandările pe care Cristina le are pentru prietenele sale virtuale și care funcționează minunat în cazul ei.

Care dintre recomandările descrise mai sus v-au plăcut cel mai mult și ce ați mai adăuga la lista Cristinei?

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Cristina Gheiceanu (@cristinagheiceanu) pe


*Urmărește canalul nostru de pe Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe urmărește canalul nostru de pe Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

WhatsApp – Revista EA

Sursa: Instagram.com

Vezi și: 5 pași pentru un ten perfect în această vară. Sfaturi de îngrijire de la esteticiana Dianna Stan