Soarele devine tot mai puternic și avem nevoie de o îngrijire suplimentară a tenului, mai cu seamă dacă am petrecut ultimele luni în autoizolare. Este important să oferim o atenție sporită și să respectăm anumite reguli. Esteticiana și make-up artista Dianna Stan vine cu recomandări utile pentru cititoarele EA.md.

Îngrijirea tenului este un pas deosebit de important pentru menținerea frumuseții și a sănătății sale pentru un timp cât mai îndelungat. Vara, mai mult că oricând tenul nostru are nevoie de o îngrijire mai deosebită, deoarece trecerea de la o temperatură la altă presupune riscuri pentru pielea noastră, îndeosebi când tenul nostru a fost în carantină, acesta a suferit o serie de schimbări , deoarece a avut carența vitaminei D, lipsa oxigenului, lipsa unei rutine de îngrijire zilnică corectă.

Mai mult de atât, această perioadă deloc ușoară și-a lăsat diferit amprenta pentru fiecare dintre noi, respectiv emoțiile se reflectă anume pe tenul nostru și absolut toate bolile de piele se dobândesc datorită stresului.

Citește și: Diana Stan, de la colecționar de rujuri, la studii în biomedicină: „Alege să faci ceea ce-ți place cu adevărat și nu vei obosi niciodată”

Indiferent de tipul de ten este important de punctat că ritualul de îngrijire este același, doar produsele diferă în funcție de tipul acestuia.

1. Demachierea

Demachierea este absolut obligatorie atât dimineață, cât și seara, indiferent dacă în ziua respectivă te-ai machiat sau nu. Curățarea de dimineață înlătură celulele moarte depuse pe ten peste noapte și reziduurile, și pregătește pielea pentru aplicarea cremei, dar și a produselor de make-up. Punctăm că fondul de ten și pudra se aplică mult mai bine pe un ten curat și neted.

Curățarea de seară are rolul de a îndepărta machiajul, praful, impuritățile și celulele moarte depuse peste zi pe piele și de a o pregăti pentru aplicarea cremei de noapte. Dacă tenul nu este curățat corect, aceste resturi rămân pe piele și îi oferă un aspect tern și obosit cu pori dilatați și exces de sebum.

2. Tonifierea

La fel de importantă ca demachierea este și tonifierea, cu toate că multe femei au tendința de a sări peste acest pas, considerându-l mai puțîn important. Rolul lotiunilor tonice este de a îndepărta eficient impuritățile rămase în urmă procesului de demachiere, de a împrospăta tenul și de a reechilibra pH-ul astfel încât pielea să absoarbă integral crema aplicată sau oricare produs cosmetic.

3. Hidratarea

Atât dimineața, cât și seara trebuie aplicată o cremă hidratantă care se alege în funcție de tipul de ten, fiecare în parte având proprietățile sale specifice. Cremele hidratante refac rezervele de apă din piele și împiedică deshidratarea tenului. Crema de zi este de preferat să conțină factor de protecție solară, în timp ce crema de noapte, în funcție de necesități, poate fi revitalizanta, intens nutritivă sau cu efect antiaging sau lifting.

4. Exfolierea

Exfolierea are un rol deosebit de important în ritualul de îngrijire a pielii, însă trebuie făcută o dată pe săptămână sau o dată la 10 zile, de regulă, însă vara suntem nevoiți s-o facem mai des pentru că tenul este predispus la transpirație și alți factori care ar crea disconfort pielii. Exfolierea are rolul de a îndepărta celulele moarte și de a curăța în profunzime dermul, dar și de a debloca porii și a preveni apariția cosilor și a punctelor negre.

5. Masca

Aplicarea măștilor este unul dintre trucurile cele mai apreciate de frumusețe, cu impact benefic și asupra sănătății pielii. Masca potențează puterea ritualului de îngrijire, hidratează suplimentar, revitalizează și hrănește tenul în profunzime. În funcție de caracteristicile măștii și dacă pe ambalaj nu este specificat altceva, masca se poate aplică săptămânal sau chiar de două ori pe săptămână, însă nu mai des pentru a nu provoca dezechilibre pielii.

Vara vom folosi creme cu texturi foarte lejere, dar cu un procentaj SPF sporit, pentru că razele soarelui în exces sunt în detrimentul tenului nostru. Crema de zi este obligatorie, de regulă ar trebui să conțină acid hialuronic, Vitamina E și C, acid glicolic, acid lactic sau acizii de fructe, niacinamidă, vitamina B3. Acestea sunt recomandate pentru o piele strălucitoare și hidratată. Pentru pielea uscată se recomandă ceramidele, molecule ce formează un strat protector la suprafață pielii.

Atunci când alegem o cremă, trebuie neapărat să ținem cont de vârsta pe care o avem și necesitățile acesteia.

Procedurile cosmetologice sunt indicate, în aceasta perioadă, însă cele mai lejere, înafara pilingurilor agresive, sunt indicate măștile hidratante alginate, hidratarea tenului cu vitamine, minerale, curățirile cu ultrasunet, care exfoliaza tenul în profunzime și îi redă un ten catifelat și curat și alte proceduri individuale indicate tipului de ten.

De asemenea, vom consuma cât mai multe lichide, fructe, legume pentru a-i oferi tenului vitaminele necesare, pentru a evita deshidratrea corpului, pentru că atunci când nu consumăm apă, atât corpul cât și tenul nostru suferă foarte mult. Dacă mergem undeva la bronz și suntem expuși la soare neapărat folosim o crema cu SPF pe tot corpul. Soarele, clorul din piscină, vântul, neglijarea protejarării cu produse corespunzătoare pot să accentueze fenomenul de îmbătrânire. De aceea trebuie să îmgrijim tenul corect pe caniculă pentru a impiedică îmbătrânirea prematură.

Pentru un ten sănătos trebuie să dormim nu mai puțin de 7-8 ore să avem un regim alimentar echilibrat și o rutină corectă.

Autor: Dianna Stan, esteticiană


*Urmărește canalul nostru de Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe și modă urmărește canalul nostru de  Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

WhatsApp – Revista EA

Vezi și: Make up artista Dianna Stan, despre cum să realizezi corect machiajul „Fără machiaj” (Foto)