Fiecare cuplu se confruntă cu probleme în relație din când în când, însă este important să comunicați eficient pentru a le putea rezolva. Problemele serioase intervin în momentul în care acestea se tot repetă, iar relația începe să se destrame.

Potrivit elle.ro, atât timp cât îți iubești partenerul iar sentimentul este reciproc, ar trebui ca relația voastră să fie suficient de puternică pentru a conștientiza problemele pe care le întâmpinați, rezolvându-le la momentul potrivit. Bineînțeles, această regulă se aplică în cazul situațiilor cauzate de mici neînțelegeri, sub nicio formă când este vorba de infidelități sau limite pe care vi le-ați impus încă de la început că nu vor fi depășite.

Dacă oricare dintre aceste greșeli se întâmplă mai mult decât o dată, este un semn că nu faci parte din cea mai sănătoasă relație:

Apelarea la sprijin emoțional din partea unui fost prieten

Nu este nimic în neregulă în a fi prieten cu un fost iubit, atât timp cât tu și partenerul tău sunteți pe aceeași lungime de undă cu privire la acest aspect. Dacă toată lumea este de acord, puteți fi cu toții prieteni. Problema intervine atunci când observi că partenerul tău apelează la ajutorul fostei iubite pentru sprijin emoțional, în loc să discute cu tine despre ceea ce îl nemulțumește. Mai mult decât atât, poate însemna că se întâmplă ceva mai mult între ei. În momentul în care descoperi acest lucru, ar trebui să-l confrunți și să purtați o conversație despre viitorul relației voastre.

Păstrarea unui secret important

Este perfect în regulă dacă durează mai mult timp până ajungeți în punctul în care vă puteți destăinui unul altuia cele mai adânci secrete, însă dacă vă obișnuiți să ascundeți anumite lucruri, vei observa că în scurt timp vor apărea probleme serioase. Evident, partenerul tău nu trebuie să știe fiecare detaliu al vieții tale, însă este important să discuți cu el problemele importante cu care te confrunți.

Dacă ați decis să aveți o relație bazată pe comunicare și deschidere unul față de celălalt, păstrarea unui secret important poate duce la adevărate probleme. Poate însemna și lipsa încrederii în relație, aspect la care ar trebui să începi să lucrezi imediat, dacă vrei ca relația să funcționeze.

Omiterea unei întâlniri importante

În timp ce poți trece cu vederea atunci când partenerul uită de prima voastră aniversare, este de neacceptat ca acest lucru să devină un obicei și să uite chiar și de anumite întâlniri pe care le programați împreună. Cu toții uităm lucruri, dar când situația devine o obișnuință, înseamnă că fericirea ta nu este o prioritate pentru el.

Nevoia de a lua o pauză

Câteodată, o pauză în relație poate fi benefică pentru ambele părți, dar dacă luați pauze dese sau vă despărțiți de nenumărate ori, este un semn că relația voastră nu este pe drumul cel bun. Dacă simțiți constant nevoia de a vă separa, cea mai bună variantă este să vă despărțiți și să mergeți mai departe.

Evitarea partenerului în public

Dacă relația voastră este încă la început, ai putea uita status-ul relației voastre. De exemplu, dacă vă întâlniți cu un grup de prieteni și te prezintă drept o amică, nu ar trebui să-ți faci griji. Problema intervine în momentul în care ați discutat despre un angajament, iar ei continuă să evite să se comporte în public ca parte a unei relații. Dacă vrea ca relația voastră să fie un secret, înseamnă că ceva nu este în regulă.

Glumele pe seama celeilalte persoane

În majoritatea cazurilor, nu este nimic în neregulă cu glumele făcute unul pe seama celuilalt, atât timp cât amândoi aveți simțul umorului și sunteți de acord cu acest lucru. Fii atentă, totuși, la frecvența și modul în care partenerul tău face aceste glume. Dacă acesta face un comentariu inadecvat sub forma unei glume, ar trebui să-i atragi atenția că nu îl găsești amuzant și să evite să le mai folosească.

Întrecerea unor limite

Poate dura o perioadă până veți învăța amândoi care vă sunt limitele, la fel și în cazul lucrurilor care vă indispun. Un partener nou îți va testa limitele la un moment dat, iar aceasta este oportunitatea ta de a impune câteva reguli prin care să stabilești ce anume te deranjează.De asemenea, este un moment potrivit pentru a discuta care sunt lucrurile pe care nu le agreați. Dacă testarea limitelor continuă chiar și după conversație, înseamnă că este o persoană la care trebuie să renunți.

Sursa foto: Google.com

Vezi și: De ce nu toate femeile cunosc orgasmul? Motivele explicate de specialist

Distribuie articolul: