Nu este surprinzător faptul că mulți apărători ai ecologiei și susținătorii consumului conștient, pledează activ pentru diferite modalități alternative de depozitare a alimentelor – de exemplu, congelate. Dar, în ciuda faptului că această metodă elimină substanțe chimice dăunătoare și ajută ecologia în multe feluri, este mai bine să consumați unele produse proaspete – numai în această stare vor fi utile organismului și îi vor putea transmite beneficiul maxim. 

Roșiile

Roșiile sunt foarte îndrăgite de lumina soarelui și se coc mai repede sub razele acestuia. Cu siguranță nu merită să păstrați această legumă la frigider și, cu atât mai mult, să o congelați: își va pierde majoritatea proprietăților utile și dacă roșiile pe care le-ați cumpărat au fost și necoapte, atunci este mai bine să le transferați imediat într-un loc luminat, cu o temperatură confortabilă a camerei, atât legumele, cât și sănătatea ta vor avea de câștigat de la asta.

Mierea

Acesta este exact tipul de produs pentru care congelatorul este strict contraindicat: sub influența temperaturilor reci, substanța mierii se transformă parțial într-o stare cristalină și acesta este un mare minus atât pentru proprietățile benefice ale mierii în sine, cât și pentru organism.

Verdeața

Toată lumea știe că frunzele de salată, pătrunjel, busuioc și orice alte ingrediente de „salată” se consumă cel mai bine în stare proaspătă și ar trebui păstrate scufundate într-o cantitate mică de apă cu tulpinile în jos – astfel veți păstra activitatea încărcăturii lor de vitamine și veți face un serviciu excelent organismului – mai ales în sezonul de iarna.

Pepenele galben

Aici putem include, de asemenea, pepene verde și diferite fructe de pădure. Dacă le congelați și apoi le dezghețați, acestea își pierd cel mai util ingredient – sucul lor. Deci, în acest caz, depozitarea în congelator nu are sens. Singurul loc în care este util este atunci când faci un smoothie. Puteți arunca imediat bucăți înghețate de pepene galben într-un blender, caz în care vor pierde un minim de proprietăți utile.

Usturoiul

Din punct de vedere al gustului, usturoiul poate rămâne mai intens decât toate celelalte alimente în diverse condiții climatice, dar trebuie avut în vedere faptul că, dacă îl veți pune în congelator, va fi mai rău nu numai pentru el, ci și pentru restul „rezidenților” frigiderului. Se știe, de asemenea, că la temperaturi sub zero, usturoiul își pierde proprietățile benefice și se deteriorează mult mai repede. Cel mai bine este să îl păstrați într-un loc răcoros și uscat, pe raftul bucătăriei: în condițiile potrivite, vă va servi cu fidelitate până la 2 luni.

Ouăle

Acest produs indispensabil în bucătărie poate fi achiziționat întotdeauna în supermarket și la un preț foarte accesibil, astfel încât încercarea cu toată puterea de a-i prelungi viața este o pierdere de timp, resurse și spațiu în congelator. Mai mult, înghețarea și dezghețarea secvențială duce la o multiplicare mai intensivă a bacteriilor din ouă și la deteriorarea lor rapidă.

Sursă: marieclaire.ru