Fiecare dintre noi s-a confruntat la un moment dat cu porii dilatați (dacă nu, atunci ferice de voi). Vă invităm să descoperiți în acest articol câteva soluții care vă vor ajuta în această problemă, așa încât să puteți reduce la maxim aspectul deranjant. Care sunt pașii, potrivit doc.ro.

Există două tipuri de pori: unii care eliberează uleiul natural al corpului, numit sebum, iar ceilalți care eliberează transpirație. Uneori, porii care eliberează sebum pot apărea măriți. Potrivit unui studiu din 2016, principalele cauze ale porilor dilatați sunt sebumul excesiv (glandele sebacee produc mai mult sebum decât ar fi normal, ducând la apariția pielii grase), scăderea elasticității în jurul porilor (pielea devine mai puțin suplă) și creșterea volumului foliculilor de păr (moment în care porul de la capătul foliculului se înfundă).

Nu este posibil să scapi complet de această problemă, dar există modalități de a reduce aspectul porilor dilatați, folosind produse pe bază de apă, aplicând o mască de argilă și evitând prea multă expunere la soare. Așadar:

  • Spălarea feței se face de două ori pe zi, dimineața și seara, sau mai des dacă depui efort și transpiri. Se folosește apă călduță și un produs de curățare delicat, neabraziv și fără alcool, evitându-se frecarea pielii. La final, se tamponează fața cu un prosop curat, fără a freca.
  • Dacă folosești machiaj, este esențial să îl îndepărtezi înainte de culcare, pentru a nu-ți bloca porii.
  • O dată pe săptămână, tenul va fi exfoliat pentru a îndepărta celulele moarte și excesul de sebum, cu un produs pe bază de acid salicilic, gluconolactonă, acid lactobionic sau acid mandelic.
  • O dată pe săptămână se va aplica o mască pe bază de argilă și apă.
  • Persoanele cu pori dilatați au de câștigat de pe urma utilizării unor produse care conțin mai mulți umectanți decât uleiuri. Mierea și ureea sunt exemple de umectanți care ar trebui să se găsească în produsele de îngrijire a pielii.
  • Nu te expune excesiv la soare dacă ai un ten cu pori dilatați. Când ieși la soare folosește o cremă cu factor de protecție solară cel puțin 30.

Sursa: doc.ro

Foto: Pexels.com